برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,388 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه صد و پنج 105

اشاره به بیمه Claim Base ، شرحی بر تامین خواسته در چک های حقوقی ، اشاره ای در مورد انتقال قطعی سند با وکالت بلاعزل فروش ، توصیه مجدد بر گزارشات در موعد مهندسین ناظر ، الزام اعلام تکلیف نتیجه قراردادهای کاری مهندسین به سازمان

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

موضوع بحث ابتدایی ما در این جلسه توضیحاتی ،تکمیلی در خصوص بیمه های کلیم بیس یا ادعا محوری که در جلسات قبل کامل توضیح داده شد و همچنین معرفی کتابی در این خصوص می باشد . در اين رابطه خانم انوري به كمك آقاي پيرصاحب كه رئيس قسمت بيمه مسئوليت در بيمه ايران هستند كتابي را به قلم نگارش در آورده اند كه در آن به بيمه كليم بيس و بيمه مسئوليتهاي حرفه اي مهندسين اعم از طراح و ناظر و مجري و … اشاره شده است.

در مورد بيمه هاي كليم بيس ی كه در جلسه صد 100 صحبت شد، توضیحات تکمیلی به شرح ذیل داده می شود.

درکشورهای اروپایی  اگر حادثه ای اتفاق بیافتد و خسارت جاني و یا مالی به همراه داشته باشد و مهندس در هنگام حادثه بيمه نامه مسئولیت حرفه ای نداشته باشد و پس از حادثه اقدام به خريد بيمه نامه كند، بيمه هاي اروپايي خسارت را پرداخت مي كنند ، مشروط بر اینکه حد فاصل زمانی بین وقوع حادثه، تا زمان خرید بیمه نامه؛ مهندس مربوطه هیچ شاکی و مدعی نداشته باشد. سئوالی به این شکل مطرح می گردد که، آيا بيمه كليم بيس موجود در شرکت بيمه ايران يا بيمه سرمد هم به اين شكل است يا خیر؟ در پاسخ باید به اطلاع برسدکه ،در ايران ، اينگونه بيمه ها ، به دليل ريسك بالای كار يا معضلات ديگر، هنوز به اين سطح از پوشش نرسيده اند، توجه كنيد در انگلستان يا استراليا يا هر كشور پيشرفته ديگر وقتي مهندسی پروانه اشتغال مي گيرد، اساساً يك بيمه نامه اي به پروانه آنها الصاق می شود و مهندس، موظف است هر سال اين بيمه نامه را همانند بيمه اتومبيل تمديد كند که يك مورد الزامي است و احياناً اگر مهندسي فراموش كند كه بيمه اش را تمديد كند چون سالهاي قبل بيمه داشته است به اعتبار سالهای قبل خسارت پرداخت میگردد.

صنعت بيمه در این كشورها مي گويد كه ادعا بايد در زمان اعتبار بيمه نامه باشد نه حادثه. اما در ايران به اين شكل نبوده و امکان صدور بیمه نامه مطابق شرایط اروپا ممکن نیست زیرا فرهنگ بيمه اي کشور ما بايد با ساير فرهنگمان متناسب باشد، مثلاً در ايران بيمه اي از طرف نظام مهندسی به پروانه الصاق نمي شود  تا هر مهندسی از ابتدای صدور پروانه اشتغال به کار خود دارای بیمه نامه باشد که البته این موضوع اخیراً در حال برررسی و اقدام است. در بيمه ايران و بيمه سرمد، اگر بعد از حادثه جاني مثل سقوط سنگ نما و ادعاي اولياي دم، مهندسی اقدام به خريد بيمه نامه كند اين بيمه ها خسارت ناشی از حادثه را پرداخت نمي كنند اما خسارت مالي مثلاً نشست ساختمان؛ در بیمه نامه های کلیم بیس این دو شرکت، قابل پرداخت است.

دو نوع خسارت وجود دارد:

  1. خسارت جانی
  2. خسارت مالی

در مورد خسارات مالي در بيمه هاي حادثه محور، مشكلی وجود دارد. اما در بیمه نامه های ادعا محور بعنوان مثال گفته می شود نشست ساختمان يا تغيير شكل سازه تدريجي است و حادثه اي نيست و در يك طيف زمانی خاص رخ داده است و منشاء  آن زمان احداث فونداسيون و خاكبرداري و تحكيم بستر خاك بوده و منشاء تغيير شكل سازه نيز هنگام احداث سازه مي باشد و هر دوي اين مشكلات در طول زمان بهره برداري ايجاد شده است. اگر در طول آن زمان ناظر بيمه نامه نداشته باشد و قبل از اينكه بهره بردار كننده ها شكايتی مطرح كنند و ادعاي خسارت نمایند، اقدام به خرید بيمه نامه ای کند (قبل از ادعاي خسارت شاکیان) هر دو  شرکت بيمه سرمد و بیمه ايران خسارت را پرداخت مي كنند، اما در مورد خسارات جاني به اين شكل نيست و تفاوت بين بيمه كليم بيس ایران با اروپا در این موارد است.

در خسارت جاني، بعنوان مثال  اگر سنگ نمايي سقوط كرده و بر سر عابر پياده اي اصابت کند ومنجر به فوت او شود يا اينكه کودکی از لاي نرده حفاظ بالکن و یا راه پله سقوط کرده و فوت شود يا نرده بالكني لق باشد و كسي به آن تكيه كند و مانند پرونده خيابان شاپور، سقوط کرده و فوت نماید و امثال اينها. حادثه توسط كلانتري صورتجلسه شده و تاريخ و زمان و تمام جزئيات حادثه نوشته مي شود. لذا اين تاريخ منجز بوده و ناظر در زمان اين حادثه بايد بيمه نامه معتبر داشته باشد تا خسارت پرداخت گردد، در اينجا اعتبار مهندسی مطرح نيست. از آنجایی که در اروپا بيمه نامه از همان ابتدا به پروانه الصاق مي شود اعتبار مهندسی نیز مطرح می گردد اما چون در ايران ميزان ريسك کار بالاست و افراد زيادي در صنعت مهندسي نسبت به …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up