برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,417 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه صد و هفت 107

خطر صدور چک بانکی در وجه فروشنده ، مسئولیت مدیریت پیمان در زمان بهره برداری ساختمان با بازخوانی دو پرونده واقعی ، اهمیت دادن دستور کار به پیمانکاران جزء توسط ناظر و مجری ذیصلاح ، شرح مسئولیت پایش نقشه ها با بازخوانی پرونده ، تخلفات انتظامی مهندس ناظر در گرفتن کار نظارت تاثیری در عزل ناظر ندارد

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

در ابتدای این جلسه به موضوعی خواهیم پرداخت که نکته بسیار مهم و قابل توجهی است. در جلسات مربوط به مبایعه نامه گفتیم؛ ثمن معامله باید به صورت نقد از طرف خریدار به فروشنده پرداخت گردد. حال خریدار باید به بانک مراجعه کرده و برابر با مبلغ پرداخت اول یا دوم….درخواست صدور چک بانکی بنماید تا دربنگاه بعد ازپشت نویسی مبایعه نامه ثمن معامله پرداخت گردد . در اینجا خریدار باید دقت نماید که حتماً حتماً چک بانکی را در وجه خودش صادر کند و این موضوع را از بانک درخواست نماید که چک به نام خودش صادر گردد زیرا اگر فروشنده کلاهبردار باشد در بنگاه ، درحین تشریفات پرداخت ثَمن معامله، ممکن است که به هر دلیلی معامله را حتی توافقی هم شده، بر هم زده و برای یک لحظه چک بانکی را روئیت نماید و اگر بداند که چک بانکی در وجه او صادر شده است می تواند بلافاصله از بنگاه خارج شده و به بانک صادر کننده چک مراجعه نموده و مثلاً بگوید که این چک را من گم کرده ام و لطفاً یک برگه چک المثنی صادر کنید و می تواند پول را وصول نماید و اگر خریدار حتی زودتر هم به بانک مراجعه نماید چون چک در وجه کس دیگری صادر شده است، به راحتی نمیتواند آن را وصول نماید.پس توصیه می کنیم که حتماً چک بانکی به نام خود شخص صادر گردد.در خصوص بحثی که اشاره شد پرونده کلاهبرداری به همین نحو وجود دارد که فروشنده بعد از برهم زدن توافقی معامله خرید آپارتمان ، با روئیت چک ، بلافاصله به بانک مراجعه کرده و وجه چک را دریافت کرده است . حتی در حین تنظیم مبایعه نامه اگر فروشنده خواست که چک بانکی را به نام او صادر کنند خریدار نباید قبول کند.

پس توصیه اکید داریم که چک بانکی را به نام خودتان صادر کنید تا درصورت فسخ معامله به راحتی بتوان آن را وصول کرد.

  • ادامه مبحث ما، بحث مدیریت پیمان است و اینکه آیا بعد از بهره برداری از پروژه ، در صورت بروز هرگونه حادثه ای و یا وجود هر گونه نواقصی ، مدیر پیمان مسئولیتی دارد یا خیر؟ در اینجا با بازخوانی پرونده ای به این سئوالات پاسخ خواهیم داد.

بازخوانی پرونده اول

در سال 1392 در تهران در منطقه خیابان آزادی ؛ فردی اقدام به اخذ جواز ساختی به متراژ 700متر،  برای ملک کلنگی میکند و از آنجایی که کارمند بود و تجربه ای در ساخت و ساز نداشت با یک مهندس عمران با تجربه در امر پیمان مدیریت، قرارداد ساخت می بندد، با مبلغ 10% از کل هزینه های دستمزد و مصالح مصرفی در پروژه.پیمانکار که مهندس حرفه ای بود در پایان هرماه صورت وضعیت تنظیم می کرد و آن را به تایید کارفرما می رساند.در پایان پروژه طی یک محاسبه بین مالک و پیمانکار ، متوجه میشوند که این ساختمان هر متر مربعی حدود 1.6میلیون تومان هزینه ساخت داشته است و وقتی که مالک با اطرافیان خود در این زمینه وارد مذاکره می شود وطی بازدید های دوستان و آشنایان از ساختمان ؛ قیمت تمام شده را نامعقول و غیر منطقی می بینند و به مالک دراین مورد هشدار داده که پیمانکار ، صادقانه کارکرد های مالی را به شما اعلام نکرده است . بعد از مدتی بین مالک و مدیر پیمان دعوایی پیش می آید و کار به دادگاه و محاکم قضایی کشیده می شود .

  • شکایت مالک از پیمانکار در دادگاه پذیرفته میشود و بعد از حضور در جلسه دادگاه قاضی از طرفین دعوا موضوع را سئوال می کند و پیمانکار با ارائه صورت وضعیت های تائید شده به قاضی از خود دفاع می کند .قاضی کارشناس یکنفره را برای برسی صورت وضعیت ها تعیین میکند و بعد از مدتی کلیه صورت وضعیت ها به تائید کارشناس یکنفره می رسد و حتی در کارشناسی سه نفره هم تائید می شود و عملاً مالک در دادگاه رد خواسته می شود . بعد از موضوع دادگاه یکی از بستگان مالک او را راهنمایی میکند که اگر در دادگاه قبلی به نتیجه ای نرسیده می تواند با گرفتن ایرادات فنی از ساختمان ساخته شده به پیمانکار ضربه اساسی بزند . در واقع ساختمان ایراد فنی اساسی نداشت ولی کاسه توالت های نصب شده در چهار واحد ضلع شرقی به گونه ای نصب شده بود که به سختی امکان نشستن بر روی آن امکان پذیر بود و کامل به دیوار سرویس بهداشتی چسبیده بود . مالک …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up