برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,686 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه سیزده 13

بخش اول از نحوه گزارش نویسی فونداسیون ، مغایرت های ابعاد موجود زمین با نقشه ها و پروانه ، آثار گزارشات خارج از موعد و نحوه بیان آزمایشات در گزارشات

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی
  • در این جلسه به بحث نحوه گزارش نویسی برای مرحله فونداسیون می پردازیم. درنظر داشته باشید پسازآنکه خاکبرداری به اتمام رسید و مالک اقدام به اجرای بتن مگر و آرماتوربندی و قالب بندی فونداسیون کرد، لازم است برای اسکلت بتنی، میلگردهای انتظار ستونها و برای اسکلت فلزی، بیس پلیت های ستونها اجرا شود.

توصیه می گردد به مالک گفته شود 24 ساعت قبل از بتن ریزی فونداسیون با ناظر تماس گرفته تا نسبت به بازدید و صدور مجوز بتن ریزی فونداسیون اقدام نماید و هنگامی که  شما به عنوان ناظر برای بازدید از فونداسیون، به محل ساختمان مراجعه کردید، انجام کنترلهایی باید مد نظر باشد که به شرح ذیل بدان می پردازیم.

اولین موضوع این است که با مراجعه به نقشه معماری، ابعاد سطح اشغال ساختمان را براساس سایت پلن نقشه معماری کنترل می کنید. حتما به خاطر داشته باشید که همواره کنترل ابعاد و رقوم ارتفاعی ساختمان می بایست از روی نقشه معماری صورت پذیرد نه از روی نقشه سازه.

تفاوت رقوم روی فونداسیون را در نقشه سازه با رقوم روی نقشه معماری مقایسه کرده تا ضخامت کفسازی بدست آید بعنوان مثال در نقشه سازه رقوم روی فونداسیون 1.7- درج شده و در نقشه معماری، کف تمام شده زیرزمین 1.40- نوشته شده است، این بدان معنی است که ضخامت کفسازی زیرزمین 30 سانتی متر می باشد. سایر ضخامتها نیز از جمله سقف طبقات، به همین صورت قابل استخراج است. مثلا رقوم ارتفاعی روی سقف اول در نقشه معماری 120+ و در نقشه سازه، 110+ درج شده. این، یعنی ضخامت کفسازی برای سقف اول 10 سانتی متر در نظرگرفته شده است. نکته مهم این است که مبادا ابعاد زمین و جانمایی ستونها و جانمایی چاله آسانسور، براساس نقشه سازه کنترل شود، بلکه مبنای جانمایی، نقشه معماری است. اگر چنانچه این دو نقشه باهم مغایرت داشت می بایستی نقشه معماری ملاک عمل قرار گیرد. اصولا نیازی هم به گزارش اینگونه مغایرتها نیست. هرچند می توان گزارش هم کرد اما اهمیت زیادی ندارد چرا که مبنای شما برای ابعاد تمام شده، نقشه معماری است. و برای اجرای خود سازه، نقشه سازه است.

 

بنابراین لازم است طول و عرض سطح اشغال را از روی نقشه سایت پلن معماری استخراج کرده و آنرا با سطح اشغال اجرا شده در محل، مطابقت داد. ( به تصویر انتهای صفحه مراجعه کنید )

 

  • پروانه ساختمانی دارای جدول ابعادی است که چند ستون دارد (ابعاد سند، ابعاد طبق بازدید و ابعاد باقیمانده) شما بعنوان ناظر ابعاد مندرج در جواز را در قسمت ستون ابعاد باقیمانده، با ابعاد مندرج در نقشه معماری مقایسه می کنید، این ابعاد بایستی با ابعاد زمین یکسان باشد. اگر مغایرتی وجود داشت، اولویت با ابعاد مندرج در پروانه ساختمانی است.

جمله معروفی در پروانه ساختمانی وجود دارد، که می گوید: رعایت عرض گذر و درز انقطاع بر ابعاد ساختمان اولویت دارد. معنی این جمله این است که باید ابتدا حد اصلاحی ساختمان (عقب نشینی) جدا شود. مثلا در شکل بالا حد اصلاحی 1.5 متر است. یعنی عقب نشینی در پروانه ساختمانی 1.5می باشد. ممکن است برخی از نقشه ها دارای حداصلاحی نباشد اما نیاز به رعایت عرض گذر باشد. در شکل بالا عرض گذر 6 متر درج شده است. وعقب نشینی 1.5 متر. پس از رعایت و جداسازی این دو مقدار، زمین باقیمانده برای مالک خواهد بود.

اگر چنانچه پس از جداسازی حد اصلاحی و عرض گذر، ابعاد زمین باقیمانده کوچکتر یا بزرگتر از ابعاد مندرج در نقشه های معماری یا پروانه ساختمانی بود، لازم است این موضوع در همان مرحله فونداسیون گزارش شده و نوشته شود: “ابعاد باقیمانده زمین مطابق پروانه ساختمانی یا نقشه های معماری نمی باشد و مالک تا رفع تناقض فوق اجازه بتن ریزی فونداسیون را ندارد.” (تیک خلاف دارد علامت زده شود)

درصورتی که بعد از گزارش ناظر، مالک اقدام به بتن ریزی فونداسیون کرد، این مسئولیت به واسطه همان گزارش، از عهده ناظر خارج شده و ضامن آن نخواهد بود و این مسئولیت برعهده شهرداری واگذار می گردد.

حالت دیگر اینکه اگر چنانچه ابعاد مندرج در پروانه ساختمانی با ابعاد مندرج در نقشه معماری منطبق نبود،

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up