برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,733 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه صد و بیست و یک 121

اهمیت توجه ناظرین گاز به قطر دودکش های آبگرمکن با بازخوانی یک پرونده واقعی مرگ خاموش ! ، توجه به وضعیت دودکش های وسائل گرمایشی و خوراک پزی اتاق های کارگری در کارگاه های ساختمانی با بازخوانی سه پرونده واقعی مرگ خاموش !

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

بسیاری از ناظرین گاز شاید به اهمیت قطر دودکش های آبگرمکن یا بخاری ها توجهی نداشته باشند. در بازخوانی چند پرونده اهمیت قطر دودکش آبگرمکن و بخاری مطرح می شود تا با دقت بیشتری کار نظارت گاز و تاسیسات مکانیکی و تک ناظره و هماهنگ کننده مد نظرشان باشد.

بازخوانی چند پرونده مرگ خاموش ! بعلت اشکال در وسایل گاز سوز

پرونده اول :

در سال 1390 در اسلامشهر تهران، ساختمانی یک طبقه ساخته میشود. سازنده که مالک هم بود مشابه سایر ساکنین آن منطقه به لحاظ مالی ضعیف بود و برای یک زمین حدود 100 متری ، پروانه ساخت گرفته و  با پرداخت جریمه ناچیز پارکینگ، بنا را در مساحت 60% + 2 متر میسازد و همان سال 1390 پایان کار میگیرد. برای وصل شدن کنتور گاز لازم بود ناظر گاز این کار را تایید کند. از آنجا که ناظر گاز در زمان سفت کاری و نازک کاری از عملیات بازدید کرده بود لذا مالک به تائید ناظر گاز؛ موفق به اخذ کنتور گاز میشود. تک ناظر هم برگ سبز پایانکار را تائید و صادر میکند. مالک از سال 1390  شروع به بهره برداری میکند. بانکی که به مالک وام داده بود، برای بازپرداخت آن به مالک فشار می آورد و چون مالک وضع مالی مناسبی نداشت و نمیتوانست وام را بازپرداخت کند؛ تصمیم می گیرد منزلش را رهن کامل دهد و برای سکونت خودش ؛ اتاقک کوچکی بدون مجوز شهرداری روی پشت بام بسازد.  ضمناً این مرد از همسرش طلاق گرفته و تنها زندگی می کرد و به همین جهت اتاقک را در ابعاد 3×3  در بهار سال 1391  در طول یک ماه میسازد. دیوارها را از آجر با ملات ماسه سیمان می سازد و سقف را با سازه نبشی و سپری که پانل درای وال روی آن گذاشته و گچ زده بود اجرا می کند  و سپس روی آن را با ملات ماسه سیمان با سطح شیبدار ساخته و قیر و گونی مینماید.

  • مالک برای رهن طبقه همکف 70 متری تک واحدی، از طریق یک بنگاه املاک اقدام میکند و یک زوج جوان تازه ازدواج کرده آنجا را رهن می کنند. مالک پول ودیعه مستاجر را بابت بدهی هایش به بانک می دهد. مستاجر اثاث کشی می کند و از بهار 1391 ساکن می شوند. مالک هم در اتاقک ساخته شده در پشت بام زندگی می کرد. ورودی راه پله ساختمان در حیاط بود و حیاط بطور مشترک استفاده می شد. حیاط به اندازه یک ماشین جا داشت که مستاجر ماشین خود را در حیاط پارک می کرد.

از آنجا که زوج جوان اختلافاتی داشتند، مرتباً دعوا و زد و خورد و فحاشی می کردند. مالک هم از اتاقک بالای پشت بام این دعواها را به جهت فضولی رصد می کرد. (بیان این اختلافات به این پرونده ربط دارد و در برگه های بازجویی مطرح شد). منزل والدین زوجه نزدیک به این ملک بود و گاهی به آنجا سر می زدند. دو سه ماه بعد  از ازدواج، خانم مرتب قهر می کرد و به خانه پدرش میرفت. شوهرش در این مدت در خانه تنها بود. زن هم بعد از مدتی حدود یک هفته به خانه برمی گشت. این قصه تا زمستان سال 1391 ادامه داشت. در آشپزخانه این واحد یک آبگرمکن گازی دیواری وجود داشت و سیستم گرمایش هم بخاری گازی بود که در هال نصب شده بود. قطر دودکش آبگرمکن و بخاری هردو 10 سانتیمتر بود در حالی که قطر دودکش آبگرمکن باید 15 سانتیمتر باشد و ناظر گاز به این موضوع توجه نکرده بود.  اتفاق ناگوار دیگر، این بود که مالک ساختمان که در پشت بام برای خود اتاقکی ساخته بود، زمان اجرای دیوار ضلع شرقی اتاقک ،که یک دیوار باربر بود؛ متوجه می شود کلاهک دودکش مزاحم است و آن را برمی دارد و بعد از ساخت دیوار آن را سر جایش می گذارد اما موقع ساخت، یک مشت ملات داخل دودکش ریخته و قسمت عمده مسیر دود بسته می شود. مالک برای ساخت اتاقک همه کارها را اعم از بالا بردن آجر و ملات و ساخت دیوار را شخصاً انجام داده بود و برای این کار  از استاد بنا استفاده نکرده بود، نهایتاً یک کارگر ساده برای کمک به حمل مصالح در اختیار داشت.خلاصه این که زوج جوان مستاجر؛ از خرداد سال 1391 آبگرمکن دیواری داخل آشپزخانه را روشن می کنند اما از آنجا که در آن موقع سال هوا گرم بوده و در و پنجره ها باز بود و هوا جریان داشت، این موضوع باعث حادثه نمی شود.

  • قسمتی از دودکش آبگرمکن حدود 8 سانتیمتر از قطر 10 سانتیمتری دودکش مسدود شده بود و اندکی از دود از فضای 2 سانتیمتری قطر آن بالا میرفت و بقیه دود به داخل منزل برمی گشت. این دود برگشت شده در بهار و تابستان باعث مرگ نشد چون در و پنجره ها باز بود و هوا جریان داشت. اتفاق ناگوار در فصل سرما و در آذرماه میافتد. روزی که آبگرمکن دیواری گازی و بخاری در هال روشن بود. خانم خانه بعد از قهر یک هفته ای به اتفاق مادرش به خانه بر می گردد و با شوهرش آشتی می کند.

نکته ایمنی قابل ذکر در اینجا این است که لوله های آکاردئونی آلومینیمی برای دودکش مناسب نیستند. این لوله ها فقط برای هود آشپزخانه استفاده می شوند. بهترین دودکش برای آبگرمکن و بخاری، همین دودکشهای فلزی ساخته شده با ورق گالوانیزه است که محکم و ایمن هستند.

خانم خانه، صبح زود به حمام می رود و آب گرم زیادی هم مصرف می کند و باعث تولید بخار زیادی می شود. از آنجا که ( ) قطر دودکش آبگرمکن دیواری ، مسدود شده بود و لوله دودکش آکاردئونی از آبگرمکن تا دودکش دیوار هم حدود 4 سانتیمتر پاره بود (به علت کهنه و فرسوده یا دست دوم بودن یا …) منواکسید کربن زیادی وارد خانه می شود. (مالک در بازجویی اظهار می کند مستاجر شخصاً دودکش آکاردئونی را نصب کرده است)  شوهر …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up