دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد
جلسه نه 9
ادامه مبحث نحوه پر کردن فرم گزارش مرحله ای توسط مهندسین ناظر و توضیحات مربوط به آن
خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی
در اين جلسه به نحوه پر كردن صفحه دوم گزارش مرحله اي پرداخته مي شود
نكته اي كه مهندسين ناظر بايد توجه كنند در پشت پروانه ساختماني دو جدول وجود دارد، در پروانه ساختماني كه تصوير آن در پیوست مي آيد و ساده ترين نوع پروانه است به جزئيات قضيه پي خواهید برد.
در صفحه دوم فرم خامي كه براي گزارشات مرحله اي موجود است، دو جدول وجود دارد :
جدول بناي مجاز و جدول بناي موجود
جدول بناي مجاز مشخصات سطح اشغال براي زيرزمين يا زيرزمين ها و همكف و طبقات را شامل می شود.
براي اين پروانه كه جنبه آموزشي دارد تصوير صفحه سوم پروانه ساختمان و نحوه پر كردن آن توضیح داده خواهد شد.
با توجه به سه تصوير اول كه اولي مندرجات سطح بناي مجاز از يك پروانه ساختماني براي يك ساختمان كوچك است و تقريبا سيصد متر مربع سطح اشتغال در پروانه ساختماني دارد، مساحتهای مربوط به پاركينگ، مسكوني، راه پله در آن مشخص شده است اگر چنانچه آسانسور يا موارد ديگر هم موجود باشد در ادامه به آن اضافه مي شود.
در حالتي كه ساختمان در مرحله تخريب و گودبرداري و فونداسيون است جدول بناي موجودي مطرح نيست و بايد محل درج اعداد در آن خط کشیده شود اما هنگامی كه سقف طبقه زيرزمين يا طبقه همكف و … ساخته شد به همان نسبت پر مي شود. به عنوان مثال تصوير سوم كه ساختمان تا مرحله سقف طبقه دوم كار شده، در نتیجه فرم نيز تا سقف طبقه دوم پر شده است در حالیکه ساختمان تا سقف طبقه سوم سطح بنا دارد.
اگر در فرم عنوان “نيم طبقه” نوشته شده است و ساختمان نيم طبقه ندارد، محل درج اعداد خط کشیده میشود. (اين فرمها مخصوص استان تهران است وليكن ساير استانها نيز می تواند مشابه ان باشد)
اگر تعداد زيرزمين هاي شما بيشتر باشد و زيرزمين ١- و ٢- و … داشتيد بايد اين فرم را عوض كرده و فرم ديگري طراح كنيد يا اگر تعداد طبقات بيشتر از فرم بود بايد فرم ديگر طراحي كرده و متناسب با تعداد طبقات عنوان آنها نیز به فرم اضافه شود. يا مثلا اگر ستون مربوط به آسانسور، لابي، اتاق سرايداري يا هر محل ديگر مثل اتاق تاسيسات داشتيد و تعداد ستونهاي جدول بيشتر شد می بایستی نسبت به مواردي كه در پروانه ساختماني موجود است فرم را تغيير داده و ستونهاي مربوط به آنها را در جدول فرم گزارش مرحله اي خود اضافه كنيد. يعني هر آنچه در پروانه ساختماني است به جدول بناي مجاز انتقال مي يابد.
گواهي عدم خلاف شبيه فرم پروانه ساختماني است .گواهي عدم خلاف يك جدولي مشابه جدول بناي موجود دارد كه در تصوير شماره ١ آمده است.
در گزارشات بعد از صدور گواهي عدم خلاف ناظر می بایست جدول بناي مجاز را مطابق ابعادي كه در فرم گواهي عدم خلاف است پر كند. امكان دارد مالك مجددا بعد از صدور گواهي عدم خلاف، تخلف متراژی دیگری مرتکب شود، در نتیجه ناظر موظف است آن را نیز در جدول بناي موجود ذكر كند.
….