برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,628 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه هفتاد و دو 72

بیان حق الزحمه مهندس ناظر بابت ایجاد اضافه متراژ ، بیان پرداخت ۵ درصد سهم سازمان از حق الزحمه نظارت ، بیان حالتی که دو ناظر بدون تعویض هم زمان نظارت ساختمانی را بر عهده داشته باشند ، شرایط تعویض ناظر بدون توافق با ناظر قدیم ، بحث حقوقی در رابطه با رای کمیته داوری مبنی بر تعویض ناظر بدون توافق با ناظر قدیم ، مسئولیت ناظر پس از محکومیت شورای انتظامی برای نظارت هایی که از قبل دارد

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

در این جلسه به موضوع قابل توجهی میپردازیم و آن بحث اضافه بنای ساخته شده ی مازاد بر نقشه های مصوب میباشد. مهندس ناظر بر اساس متراژ نقشه های اولیه معماری  نسبت به عقد قراردادبا مالک اقدام کرده ومطابق متراژ  اولیه از مالک حق الزحمه خود را دریافت می نماید .اما مالک درحین ساخت اقدام به تخلف اضافه بنا ، مازاد بر نقشه های مصوب کرده و متراژ ساخته شده نهایی بیش از مقادیر ثبت شده درقرارداد و نقشه ها می باشد .حق الزحمه این اضافه بنا جزء حق و حقوق مهندس ناظر بوده و مالک الزماً باید آن را به ناظر پرداخت نماید.و درصورت عدم تمکین مالک درخصوص پرداخت آن ، مهندس ناظر میتواند از صدور تائیدیه پایانکار خودداری نماید . لازم به ذکر است که مهندس ناظر باید از مبلغ حق الزحمه دریافتی بابت اضافه بنا ؛ 5% سهم سازمان را به امورمالی سازمان پرداخت نماید درغیر اینصورت سازمان نظام مهندسی میتواند از ناظر شاکی شده و او را به شورای انتظامی معرفی نماید.

  • ذکر نکته ای دراینجا لازم است که درتعدادی از شهرستانهای دورافتاده و حتی در تهران قدیم ؛ مالک بعد ازساخت مطابق نقشه ، قصد ساخت اضافه بنا یا اصطلاحاً اضافه اشکوب را می کرد. یعنی ساختمان 4طبقه را تبدیل به 5 طبقه میکرد .دراین گونه موارد اگر ناظر اول مثلاً پایه 3 بود درصورت اضافه بنا ، دیگر صلاحیت نظارت را نداشت و شهرداری دستور میداد که ناظر پایه 2 باید ادامه کار را نظارت نماید و یا گاهاً هم نسبت به این موارد اغماض کرده وایرادی نمیگرفت . ناظر جدید برگه تعویض ناظر در شهرداری به ثبت می رساند اما تعویضی صورت نمیگرفت  و ناظر جدید با ناظر قدیم با هم کار نظارت را ادامه می دادند که براساس نظر خیلی از اعضای نظام مهندسی این مورد تخلف محسوب می شد . اما از نظر کارشناسان رسمی دادگستری تخلف محسوب نمی شود. پرونده های حوادثی وجود دارد که به دلیل فوت کارگر هم ناظر قدیم و هم ناظر جدید به صورت تضامنی محکومیت گرفته اند.

قابل ذکراست در حوادث مختلفی که اتفاق افتاده، به دلیل عدم صدور پیرو پروانه ، از نظر مرجع قضایی و شورای انتظامی هردو ناظر تقصیر گرفته اند بنابراین لازم است هم ناظر قدیم و هم ناظر جدید هردو باهم عدم رعایت ایمنی و موارد دیگررا گزارش نمایند و باید مالک را تحت فشار قراردهند تا شخصاً پیگیر برگه تعویض ناظر شده وپیرو پروانه صادر شود.

موضوع بعد هم یکی از موضوعات مهم درخصوص تعویض ناظر میباشد

و ذکر خواهیم کرد که شرایط تعویض ناظر از طرف مالک به چه صورت خواهد بود . درابتدا نکته مهمی را متذکر می شویم ؛که هیچ مقامی نمیتواند مهندس ناظر را تعویض نماید و این تعویض باید باتوافق مهندس ناظر باشد مگر  چهار حالت ذیل مهیا گردد تا مهندس ناظر بدون توافق خودش تعویض شود:

  • 1) درصورت فوت مهندس ناظر و با ارائه گواهی فوت از طرف مالک به سازمان .
  • 2) در صورتی که مهندس ناظر در دسترس نباشد و امکان نظارت نداشته باشد مثلاً خارج از کشور باشد و یا زندان باشد و یا کلاً امکان تماس با وی برای مالک مقدورنباشد.
  • 3) این حالت ، حالت مهمی است. اگر در قرارداد نظارت، قید شده باشد ،که بعد ازمدت قرارداد؛ اگر طرفین تمایلی به ادامه همکاری نداشته باشند؛ در این حالت هم مالک میتواند درخواست تعویض ناظر نماید و تازمان جایگزینی ناظر جدید ، ناظر قدیم همچنان مسئول نظارت می باشد .

یکی از نکات بحث برانگیز ، همین حالت سوم می باشد که لازم است در خصوص آن توضیحات کامل گردد. اگر در قرارداد نظارت به این نکته اشاره شده باشد که طرفین قرارداد بعد از اتمام مدت قرارداد در صورت عدم تمایل به همکاری ، میتوانند تعویض شوند و حتی اگر هم این نکته درقرارداد درج نشده باشد ، چون ذات قرارداد مالی به اتمام رسیده است مالک با مراجعه به کمیته داوری سازمان می تواند درخواست تعویض ناظر نماید و قانوناً این تعویض مشکلی ندارد اما مهندس ناظر تا زمان صدور پیرو پروانه و تعویض رسمی ناظر و جایگزین شدن ناظر جدید باید به مسئولیت خود ادامه دهد.

  • 4) حالت چهارم درخواست تعویض ناظر درکمیته داوری می باشد که خوشبختانه این قانون برچیده شد و مالک درمدت جاری قرارداد با مراجعه به کمیته داوری درخواست تعویض ناظر میکرد و کمیته داوری هم رای به نفع مالکین صادر میکرد و علی رغم میل ناظر ، مهندس ناظر تعویض می شد.خوشبختانه  جدیداً کمیته داوری در احکام صادره ذکر می کند که مالک تا جایگزینی ناظر جدید و شروع بکار او بعد ازتعویض ناظر، باید عملیات ساختمانی را متوقف نماید.

موضوع قابل بحث دیگر در خصوص آراء کمیته داوری برای تعویض ناظر می باشدکه این آراء خود معضلاتی داشت.

  • در متن آراء کمیته داوری تهران در سالهای 92 و 93 این پاراگراف با این مضمون وجود داشت که : “تا انتخاب مهندس ناظر جدید، کلیه عملیات ساختمانی می بایستی متوقف گردد”. متاسفانه کسی به عمق این جمله توجهی نمیکرد و این رای برای شهرداری ضمانت اجرایی نداشت و مالک بدون انتخاب ناظر جدید به کارش ادامه می داد و چون ناظر جدید …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up