برای دریافت فایل PDF کلیه جلسات بصورت یکجا به واتسآپ 09900992534 درخواست ارسال کنید
دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

جلسه هفتاد ۷۰
بیان آنکه مهندس ناظر نبایستی شماره حساب بانکی ( یا شماره کارت بانکی ) خود را به مالک بدهد ، بیان روش های مختلف شکایت مهندس ناظر از مالک در محاکم قضایی بابت مطالبه حق الزحمه نظارت
خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی
در ابتدای این جلسه لازم می دانیم درخصوص نکاتی که قبلاً هم یادآور شده ایم مروری داشته باشیم .لازم به یادآوری است که با اتمام مدت قرارداد فیمابین مالک و ناظر، مسئولیت ناظر تمام نمیشود و فقط مدت زمان قرارداد مالی به پایان رسیده است و اگر مهندس ناظر مکاتبات لازم را دراین خصوص با نظام مهندسی استان خود انجام داده باشد قطعاً حتی در آخر کار و قبل از صدور پایانکار می تواند به حق و حقوق خود برسد . اگر طرفین قرارداد در خصوص مابه تفاوت حق الزحمه نظارت به تفاهم برسند می توانند همان قرارداد اول را پشت نویسی کرده و رقم مابه تفاوت حق الزحمه را که نباید بیش از تعرفه سازمان باشدرا در آن درج نموده وتوافقی به همکاری خود ادامه دهند . قابل ذکر است که این رقم اگر از تعرفه سازمان بیشتر باشد جرم انتظامی و حتی تعزیراتی داشته و مالک می تواند در محاکم قضایی این موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری نماید.ترجیحاً مبلغ مابه تفاوت بهتر است از طریق یک فقره چک و یا به صورت نقدی دریافت گردد و ناظر نباید با دادن شماره حساب و یا شماره کارت به مالک، درخواست این مبلغ را نماید چون راه را برای هرگونه سوء استفاده احتمالی مالک باز می گذارد.
- لازم به ذکر است که ناظر نباید شماره حساب ( یا شماره کارت بانکی ) خود را دراختیار مالک و حتی عوامل اجرایی کارگاه قرار دهد و شماره حساب مهندس ناظر مانند شماره حساب قضات دادگستری باید مخفی و محرمانه باشد، زیرا ممکن است مالک با واریز مبلغی خارج از بحث حق الزحمه ، ولو اندک ، مهندس ناظر را در محاکم قضایی به چالش بکشاند. پس بهتر این است مبلغ قرارداد طی یک فقره چک ،که باید به نام شخص ناظر صادر گردد، را از مالک گرفته و تمام مشخصات چک شامل گیرنده و مبلغ و بانک عامل چک ، باید در متن قرارداد ذکر گردد.
بازخوانی دو پرونده در خصوص طرح شکایت مهندس ناظر از مالک
بازخوانی پرونده اول
این پرونده مربوط به خردادماه 1388 در شهرداری منطقه 7 و به متراژ3000متر میباشد و کار از طریق دفاتر مهندسی داخل شهر تهران به مهندس ناظر واگذار شده بود و سیستم ارجاعی درآن تاریخ وجود نداشت.بنابراین مهندس ناظر می بایست ابتدا پشت تک تک صفحات پروانه را مهر و امضاء می کرد و سپس مالک اقدام به شروع عملیات مینمود و تا مهندس ناظر حق و حقوق خود را کامل دریافت نمیکرد؛ پشت پروانه را امضا نمی کرد و مالک هم اجازه شروع عملیات را نداشت.دفتر خدمات مهندسی که کار را به ناظر واگذار کرده بود 50% مبلغ حق الزحمه ناظر را پرداخت میکند و به ناظر می گوید که 50%باقیمانده را روز امضای صفحات پروانه، از مالک دریافت نمایید.
- چند ماه بعد طی تماس تلفنی مالک با مهندس ناظر آماده بودن نقشه و پروانه را اعلام می کند و از مهندس ناظر درخواست میکند تا با حضور در شهرداری منطقه 7 تهران نسبت به امضا و مهر آن اقدام نماید . بعد از حضور ناظر در شهرداری و امضای نقشه ها و پروانه ، مالک با ترفندی مزورانه از ارائه چک و الباقی طلب مهندس ناظر طفره رفته و از پرداخت آن امتناع می نماید.
- در هر صورت متاسفانه ناظر باتجربه گول ظاهر و چرب زبانی مالک را می خورد و تا چند ماه مالک از پاسخ دادن به تلفنهای ناظر خودداری کرده و پاسخگو نمی شود . مهندس ناظر هم ساختمان را زیر نظر دارد تا نکند که مالک بدون اطلاع وی ، اقدام به شروع بکار نماید .بالاخره مالک برای شروع بکار بعد از حدود 24 ماه از این موضوع با ناظر تماس گرفته و از وی درخواست شروع بکار میکند و مهندس ناظر بحث طلب خود را پیش می کشد و مالک منکر طلب ناظر میشود و تهدید می کند که اگر شروع بکار ندهد در شورای انتظامی از وی شکایت خواهد کرد بنابراین مهندس ناظر اجباراً بدون دریافت باقیمانده حق الزحمه نظارتش به وی شروع بکار می دهد .
- مالک بعد از گرفتن شروع بکار از ناظر، باز هم تا یک سال اقدامی در خصوص شروع عملیات نکرد و از مهر ماه سال 91 عملیات تخریب ساختمان قدیمی را شروع میکند. در این مدت مهندس ناظر با مالک درخصوص باقیمانده طلبش هیچگونه صحبتی به میان نیاورده و سعی بر ایجاد رابطه ای صمیمی با وی دارد تا بتواند به موقع در این خصوص اقدام قانونی انجام دهد . سپس در همان اوایل عملیات تخریب، مهندس ناظر با مراجعه به شورای حل اختلاف دادخواستی تحت عنوان مطالبه حق الزحمه نظارت تا زمان اجرای حکم با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری و بدون اشاره به تعرفه سازمان ارائه می دهد.
- لازم به ذکر است که در این گونه موارد نباید تا جلسات رسیدگی به شکایت و جلب نظر کارشناس که اکثراً مهندس عمران میباشند، به تعرفه های سازمان اشاره ای شود. درجلسه دادرسی قاضی موضوع را از ناظر سئوال می پرسد و بعد ازاستماع اظهارات ناظر، کارشناس رسمی را انتخاب کرده و ایشان هم با توجه به شرایط و مدت زمان تلف شده ناظر …
….