برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,559 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه شصت و هشت ۶۸

نحوه گزارش نویسی فونداسیون چنانچه مالک ‌قصد تکمیل آن را در اجرای سقف ها داشته باشد ، تاکید مجدد کنترل جانمایی بیس پلیت ها قبل از بتن ریزی فونداسیون ، نحوه گزارش دادن ناظر در زمان تعطیلات رسمی ، کنترل توضیحات پروانه ساختمانی مبنی بر آنکه ساختمان دارای “ محدودیت ارتفاع ” باشد ، پرداخت عوارض تخلفات متراژی مالک ، رافع مسئولیت ناظر برای ندادن گزارش نیست ، نحوه گزارش ناظر در مواردیکه بین نقشه های معماری و سازه مغایرت وجود دارد ، مهندس ناظر الزامی به تائید استحکام و مهر و امضا چک لیست مباحث ۶ و ۱۹ ندارد ، نحوه برخورد مهندس ناظر در مواردیکه به مدت طولانی عملیات اجرایی متوقف گردیده یا آنکه قبل از شروع بکار اعتبار پروانه ساختمانی تمام گردیده است

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

دراین جلسه موضوعات مختلفی را خدمت دوستان عرض خواهیم کرد . یکی از این موضوعات مهم این است که مهندس ناظر نمی تواند در حین اجرای اسکلت از فونداسیون اجرا شده ایراد بگیرد و این قبیل مسائل  به دلیل خارج از موعد بودن گزارش ، برای مهندس ناظر چه در شورای انتظامی سازمان وچه در محاکم قضایی  محکومیت به بار خواهد آورد. بنابراین کلیه ایرادات فنی و اجرایی باید در همان مرحله اجرا به مالک و در نهایت به شهرداری گزارش داده شود .بازخوانی پرونده اولدر یک پروژه مالک میلگرد های انتظار فونداسیون یکی از اضلاع ساختمان رابه خاطر سپر خاکی باقی مانده ،اجر نکرده بود.و قرار بر این بود که بعد از اجرای سقفها و اطمینان  از پایداری  ساختمان مجاور ،  سپر خاکی را برداشته و  آرماتور های انتظار را نصب و سپس بتن ریزی فونداسیون را تکمیل نماید . در این گونه موارد باید مهندسان ناظر وضعیت را گزارش دهند و در گزارشات خود ذکر کنند که : سپر خاکی باقی مانده است  و فونداسیون در نقاط ( آدرس دقیق آکس فونداسیون و محورها) اجر نشده و باید در مراحل بعد اجرا گردد و تائید نهایی فونداسیون منوط به برداشتن سپر خاکی و تکمیل  کل فونداسیون می باشد . متاسفانه مهندس ناظر این ساختمان به این مورد توجه نکرده و در گزارشات خود پایان عملیات فونداسیون را اعلام کرده و اشاره ای به این موضوع نکرده بود .سپس بعد از اجرای سقفها که مالک اقدام به برداشتن سپر خاکی و تکمیل فونداسیون نمود به دلیل استفاده از آرماتور کم و نامرغوب  و بتن بی کیفیت ، مورد اعتراض ناظر قرار میگیرد ومهندس ناظر در گزارشی دیگر برای فونداسیون ، عدم استحکام فونداسیون  اعلام می کند  و در پی این موضع  مالک هم  از ناظر به شورای انتظامی شکایت می نماید . دراین  گونه موارد سخت بشود از مهندس ناظر به دلیل عدم ارائه گزارش به موقع دفاع کرد .

  • موضوع مهم بعدی ، بحث نصب و جاگذاری صحیح بیس پلیت ها در ساختمان های اسکلت فلزی و همچنین جاگذاری صحیح آرماتورهای انتظار مربوط به ستون ها و یا دیوار های برشی در ساختمان های اسکلت بتنی ، قبل از بتن ریزی فونداسیون وپوشش بتن می باشد .در این گونه موارد مهندس ناظر هماهنگ کننده و ناظر معماری و اگر ساختمان تک ناظره می باشد خود ناظر ، و یا ناظر نقشه بردار باید دراین خصوص دقت لازم را داشته باشند که اگر جاگذاری های فوق اشتباه باشد امکان حذف پارکینگ وجود دارد و حتی طول و عرض زمین و پشت تا پشت ستونها باید کنترل و مطابق نقشه باشد و حتی اگر مساحت زمین با ابعاد مندرج در نقشه های مصوب معماری باشد ناظر نقشه برداری و یا معماری و هماهنگ کننده باید به شهرداری گزارش کنند .

نکته قابل ذکری که هست این است که اگر جابجایی ستون منجر به حذف پارکینگ و تغییر ابعاد فضای آسانسور و فضای راه پله نشود، مخصوصاً ستونهای کناری سمت دیوار همسایه که مدفون می شوند  و این جابجایی به موازات  دیوار همسایه باشد و یا اگر باعث تغییر در ابعاد زمین نگردد، با توجه به اوردیزاین بودن محاسبات می توان حدود 10  تا 20 سانتیمتر هم از این جابجایی ها چشم پوشی نمود.موضوع بعدی که با توجه به تعطیلات رسمی بسیار مهم می باشد گزارشات مربوط به خاکبرداری قبل از تعطیلات و یا در زمان آن می باشد . چون در زمان تعطیلات شهرداری ها و دفاتر خدمات الکترونیک تعطیل می باشد اگر قصد گزارش دادن دارید در تعطیلات این امکان وجود ندارد . در این گونه مواقع اگر قرار است مالک خاکبرداری انجام دهد و یا سپر خاکی را بردارد، لازم است حتماً  به مالک دستور کار داده که از انجام عملیات خاکبرداری و یا برداشتن سپرخاکی خودداری نماید. درصورتیکه مالک به این دستور کار توجهی نکرد باید مهندس ناظر با پلاک های همسایه استشهادیه ای تنظیم و صورت جلسه کند که مالک دستور کار را تحویل نمی گیرد و با تماس با پلیس 110 از وی بخواهد که صورت جلسه ای تنظیم نماید و در آن قید گردد که مالک دستور کار را ازمهندس ناظر تحویل نمی گیرد و قصد دارد که سپر خاکی را بردارد. این صورت مجالس در صورت بروز هر گونه حادثه ای ناظر را از مهلکه نجات خواهد داد.

  • نکته بعدی در خصوص ارتفاع کلی ساختمان هاست . ارتفاع کلی هر طبقه وکل ساختمان از موارد بسیار مهم می باشد و در صورتی که با مقادیر مندرج در نقشه های معماری مغایرت داشته باشد حتماً باید توسط ناظر در موعد گزارش گردد. خصوصاً اگر در ذیل پروانه ساختمانی درج شده باشد که : این ساختمان دارای ضوابط حداقل ارتفاع می باشد . وظیفه مهندس ناظر می باشد که تمام صفحات پروانه ساختمانی و توضیحات آن را مطالعه و با شرایط کار مطابقت دهد. هم در مقررات ملی و هم در تبصره 7ماده 100 قانون شهرداری ذکر شده است که ناظر می بایست انطباق ساختمان با پروانه ساختمانی و با نقشه های مصوب وبا مشخصات فنی و مقررات ملی کنترل نماید و مغایرت ها راباید در موعد گزارش دهد .

بازخوانی پرونده دوماین پرونده مربوط به سال 1389میباشد . در ساختمانی مطابق نقشه های مصوب معماری عرض راه پله 2.40 متر میباشد اما در عمل مالک آن را 2متر اجر کرده بود و متاسفانه مهندس ناظر نه در مرحله نازک کاری و نه …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up