برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,453 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه شصت و پنج 65

شرح بیمه تمام خطر پیمانکاران ، بازخوانی پرونده در اهمیت دستورکار دادن پیمانکاران بالا دست به پیمانکاران پایین دست ، بازخوانی پرونده در اهمیت صورتحساب در زمان احداث پروژه ها

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

بحث اول ما در مورد بیمه مسئولیت تمام خطر پیمانکاران نیازمند مباحث حقوقی و پیش نیازهایی است . این بیمه با بیمه نامه های دیگر فرق دارد و ممکن است با سایر بیمه نامه های مسئولیت اشتباه گرفته شود. لذا اینجا و در ادامه بازخوانی پرونده های حوادث مربوطه، به معرفی آن پرداخته میشود . بیمه تمام خطر، برای پیمانکاران پروژه های ساختمانی و عمرانی در حوزه ساخت و ساز شهری هم قابل استفاده است . سازندگان ساختمانهای شهری ( با اخذ جواز از شهرداری ) میتوانند برای پوشش حوادث جانی ، بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان را تهیه کنند و برای پوشش مسئولیتهای مالی هم بیمه اموال شخص ثالث را بخرند ( رجوع به جلسه پنج 5  و جلسه شش  6  و جلسه هفت 7  ) . کلوزهای شرکتهای بیمه در مورد این بیمه نامه ها متفاوت است . پیشنهاد ما بیمه ایران است چون نسبت به بقیه شرکتهای بیمه ، بیشتر راجع به بیمه ایران پژوهش و مطالعه کرده ایم . این شرکت بیمه ، اعتبار زیادی دارد و 47 درصد همه بیمه نامه های کشور متعلق به این بیمه است و بیمه آسیا با 14 درصد ، در رتبه دوم قرار دارد . بقیه 26 شرکت بیمه سایر بیمه نامه ها را صادر میکنند . لذا منطقی است که بیمه ایران انتخاب شود .

برای تهیه بیمه تمام خطر نیازی به ارائه پروانه ساختمانی نیست . مبنای این بیمه نامه ، قرارداد بین پیمانکار ( آرماتور بند ، آهنگر ، بنا ، لوله کش ، برقکار و ….   ) با کارفرما ( سازنده / مالک / بساز بفروش ) است و مبلغ بیمه نامه و پوشش های آن بر اساس مبلغ قرارداد محاسبه میشود .

در بیمه نامه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان ( پوشش جانی ) و بیمه نامه مسئولیت کارفرما در قبال اموال اشخاص ثالث(پوشش مالی)، کارفرما باید حتماً پروانه ساختمانی را به نماینده بیمه ارائه کند تا پوشش ها بر اساس مشخصات پروانه و سطح زیر بنا صادر شود . در کلوز 6 این بیمه نامه یا در قسمت سایر بیمه گذاران میتوانند اسم پیمانکار یا سایر عوامل اجرایی و سرپرستی کارگاه را درج کنند که اگر اینها هم در حوادث مقصر شدند بتوانند از پوشش بیمه استفاده کنند وگرنه شرکت بیمه فقط به بیمه گذار ( طبق نام شرکت یا شخص حقیقی ) خسارت را می پردازد نه سایر عوامل اجرایی که برای این شرکت یا این سازنده کار میکنند. پروژه های بزرگی با چند میلیون متر مربع زیربنا هستند که پروانه ساختمانی دارند و پیمانکاران شاغل در آن نمیتوانند بر اساس پروانه ساختمانی این پروژه برای خودشان بیمه نامه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان و بیمه اموال اشخاص ثالث بخرند چون متراژها بسیار زیاد است . بهتر است این پیمانکاران بیمه تمام خطر بخرند که نیازی به ارائه پروانه ساختمانی ندارد. پوششهای بیمه تمام خطر نکات ظریفی دارد که باید توجه شود . اینجا به دلیلی که قبلا گفته شد کلوزهای پوششهای بیمه تمام خطر ایران توضیح داده میشود و پوششهای آن شبیه بیمه نامه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان و بیمه اموال اشخاص ثالث است . جای تعجب است که برخی نمایندگی های بیمه از بیمه تمام خطر اطلاع کامل و کافی ندارند و آن را با بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان و بیمه اموال اشخاص ثالث اشتباه میگیرند .

 

  • پیمانکار پروژه ممکن است مقاطعه کار باشد مثلا پیمانکار آرماتور بندی یک فاز از یک پروژه بزرگ . او باید بیمه تمام خطر برای خودش خریداری کند و کاری به بیمه نامه کارفرمای اصلی که معلوم نیست بیمه اش چه پوششهایی دارد ، نداشته باشد . پیمانکار پروژه ممکن است قرارداد کل یک پروژه بزرگ را ( از تجهیز کارگاه تا تحویل قطعی ) داشته باشد و او هم میتواند بیمه تمام خطرتهیه نماید.

سه پوشش مهم  بیمه تمام خطر :

پوشش اول : پوشش خسارتهای تجهیزات بیمه گذار(پیمانکار). در قسمت ذینفع ، نام شرکت یا شخص بیمه گذار و در قسمت سایر بیمه گذاران ، نام پیمانکاران جزء ، مدیر عامل ، اعضای هیئت مدیره ، صاحبان شرکت ، حسابدار و …. درج شود تا تقصیرات آنها هم تحت پوشش باشد . توجه شود که پرداخت خسارتهای وارده به تجهیزات بیمه گذار در اثر سیل ، سقوط به گود ، واژگونی یا … منوط به این است که ثابت شود این تجهیزات در مالکیت بیمه گذار یا سایر بیمه گذاران است . اغلب نماینده های بیمه متاسفانه فقط همین پوشش را به مشتری معرفی میکنند و اسفبارتر این که همین پوشش را هم کامل معرفی نمیکنند یعنی به بیمه گذار نمیگویند که جرثقیل اجاره ای تحت پوشش بیمه نیست مگر این که پوشش بیمه لازم را داشته باشد .

 

پوشش دوم : پوشش خسارت اموال اشخاص ثالث و پیمانکاران جزء است . مثلا اگر جرثقیلی اجاره ای باشد و در حادثه ای در کارگاه آسیب ببیند و صاحب جرثقیل مقصر باشد ، خسارت آن به صاحب جرثقیلی که نامش در بیمه نامه نیست پرداخت نمیشود مگر این که این پوشش را داشته باشد .

پوشش سوم :  پوشش جبران خسارتهای جانی  مربوط به کارگران پیمانکار اصلی ، پیمانکاران جزء ، اشخاص ثالث ، میهمانها ، بازدید کننده ها یا هر شخص حقیقی دیگراست . این پوشش در قالب طرح مخصوص خسارتهای جانی خریداری میشود . باید متن بیمه نامه با دقت خوانده شود که این پوشش ها در آن درج شده باشد .

 

اگر در متن بیمه نامه این پوششها نبود حتماً باید به نماینده بیمه مراجعه شود تا با پرداخت مبلغ اضافی اندکی این پوششها هم خریداری وکامل شود .

بازخوانی پرونده مربوط به حادثه نیلینگ درحین گودبرداری در خیابان آپادانا تهران

پیمانکار نیلینگ یک مهندس کارشناس ارشد و حرفه ای بود که درابتدا یک ترانشه جهت بررسی وضعیت خاک مجاور همسایه ضلع غربی ( قدیمی ساز حدودا40ً ساله دو طبقه دو واحدی بدون زیرزمین و با دیوار باربر ) ایجادمیکند. (هر چند که این خانه نهایتا تخریب شد و پیمانکار نیلینگ فاقد بیمه مسئولیت تمام خطر هم خانه خراب شد) خاکبرداری که به کنج شمال غربی می رسد، رطوبت ناشی از چاه فاضلاب …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up