دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد
جلسه شصت و دو 62
شرح مجدد گزارش در موعد و نظارت مستمر شرح قاعده میخ طویله ! ، شرح توهم گودرزی ! ، چگونگی اصلاح گزارشات خلاف واقع ناظر بطور ناخواسته ، نحوه گزارش نویسی در مواردیکه مالک روی شمشیری های فلزی راه پله طاق ضربی اجرا نماید ، چگونگی اظهار نظر برای تامین نور کافی واحدها در مواردیکه تیغه بندی های داخلی تغییر کرده باشد
خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی
دو موضوع که قبلاً به کرات گفته شده است ولی باز بنا به درخواست دوستان و سئوالات پیش آمده، مجدداً به توضیح آنها می پردازیم .
موضوع اول : عدم اطلاع مالک به ناظر از انجام عملیات
وقتی مالک به شما برای انجام عملیاتی اطلاع نمی دهد و عملیاتی نظیر بتن ریزی فونداسیون و … را بدون اطلاع مهندس سازه و یا عملیات دیگری نظیر پوشش سنگ نما بدون اطلاع مهندس معمار و یا قرار دادن لوله ها و دفن آنها در کف و دیوار بدون اطلاع مهندس مکانیک و یا انجام لوله گذاری و سیم کشی بدون اطلاع مهندس برق صورت می پذیرد ؛ که منجر به گلایه ناظر از مالک به علت عدم اطلاع درخصوص انجام عملیات بدون هماهنگی با وی، می شود. لذا ناظرین به استناد مبحث دوم مقررات ملی ساختمان و همچنین استناد به بند 13توضیحات ذکر شده در برگ پروانه ساختمانی صادره شده در شهر تهران و سایر شهرها که به صراحت عنوان شده ” مالک می بایست قبل از پوشش هر قسمتی از کار به ناظر اطلاع کتبی دهد “.گزارش عدم استحکام می نویسند ودر گزارش عبارت “مالک بدون اطلاع اینجانب اقدام به بتن ریزی فونداسیون و یا بتن ریزی سقف طبقه اول را نموده است ،اینجانب این عملیات را ندیده ام و استحکام سقف و فونداسیون مورد تایید نمی باشد. لذا مالک موظف به انجام آزمایش هایی نظیر اسکن میلگرد در بتن می باشد و می بایست به طریقی ثابت نماید که میلگردها مطابق نقشه ها کار شده است” را ذکر می نماید، گرچه ظاهر این حرف صحیح می باشد اما موانع حقوقی در کنار آن می باشد . با ارسال این گزارش به شکل ذکر شده در بالا، از لحاظ شورای انتظامی و حتی محاکم انتظامی مورد بازخواست قرار می گیرید و محکومیت می گیرید البته اگر یک مرحله این موضوع را گفته باشید از شما می پذیرند ولی چند مرحله را نمی پذیرند.
طرح موضوع :عدم اطلاع مالک به ناظر برای بتن ریزی سقف
مثلاً مهندس ناظر سازه بعد از بازدید از فونداسیون ساختمان و بتن ریزی آن، از مالک می خواهد که بعد از آرماتور بندی مربوط به ستون های سقف و قبل از بتن ریزی آن به او اطلاع دهد . اما بعد از گذشت مدتی ناظر در این خصوص خبری از مالک دریافت نمی کند و ناظر به بازدید کار می رود و با ساختمانی که سه سقف آن اجرا شده است روبرو می شود ؛که این موضوع برای ناظر مشکل ایجاد می کند . در این حالت دعوا با مالک نتیجه ای ایجاد نمی نماید و حتی با نوشتن گزارش به استناد ( مبحث 2 )مقررات ملی ساختمان و ارسال آن به شهرداری نیز مشکلی حل نمی شود گرچه بهرحال این سه سقف عدم استحکام می خورد و مالک می بایست طرح تقویت را با هماهنگی طراح اجرا کند و آزمایشهای مربوطه را انجام دهد اما معظلی ایجاد می شود و آن است که مالک می تواند به شورای انتظامی مراجعه نماید واعلام نماید که ناظر برای ساختمان من عدم استحکام صادر نموده و گزارش سه سقف را با یکدیگر ارائه داده است و به نظارت مستمرش عمل نکرده است (بعدا” نظارت مستمر شرح داده خواهد شد) لذا شورای انتظامی ناظر را شش ماه محروم می کنند و همینطور اگر مالک به دادگاه عمومی مراجعه کند و اعلام نماید که ناظر گزارشات خود را در موعد مقرر ارائه نداده و سه سقف از ساختمان اینجانب عدم استحکام دارد و من مجبور به انجام هزینه هایی جهت آزمایش اسکن میلگرد در بتن می باشم و به دلیل عدم نظارت مستمر ناظر، متقبل هزینه هایی دیگری نظیر طرح تقویت شده ام . و می تواند از ناظر به این دلیل طلب خسارت نماید . گرچه به استناد( مبحث 2) درصد زیادی مالک مقصر می باشد اما ناظر نیز بی تقصیر نمی باشد و می بایست درصدی …
….