برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,451 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه پنجاه و چهار 54

بحث مفصل در رابطه با مشرفیت و سایه اندازی بر روی ساختمان همسایه ها و چگونگی ابطال پروانه ساختمانی و پایانکار بدلیل مشرفیت و سایه اندازی

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

موضوع بسیار مهمی که در این جلسه به آن پرداخته می­شود و همواره مورد بحث ناظرین، طراحان معماری، شهرداری، کارشناسان رسمی دادگستری با صلاحیت شهرسازی، دیوان عدالت اداری، مالکین و سازندگان بوده بحث مشرفیت و سایه اندازی است.

مشرفیت در بیان ساده یعنی اینکه پنجره خانه شخصی به خانه همسایه اشراف داشته و داخل خانه قابل دیدن باشد که در ضوابط شهرسازی به آن اشاره شده است.

 

بازخوانی پرونده : حکم ابطال پایانکار ساختمان توسط دیوان عدالت اداری و رفع مشرفیت ساختمان به دستور شهرداری

در سال 89 ساختمانی 8 واحده در خیابان شاپور، خیابان مختاری در جنوب شهر تهران در مرحله سفتکاری در حال ساخت بود سازنده به دلیل آنکه راه پله از نور طبیعی بی بهره نباشد تصمیم می­گیرد که پنجره­ای را در جنوب راه پله قرار دهد که این پنجره به حیاط خانه همسایه و پذیرایی آن مشرف بود.

در نقشه­های معماری پنجره­ای در راه پله و اتاقهایی که مشرف به همسایه بود، وجود نداشت و عملا نورگیری از ضلع شرقی و شمالی صورت می­­گرفت بنابراین مالک پنجره­ای به ابعاد 40×50 در ارتفاع 1.5 متری از کف هر پاگردِ راه پله در 5 طبقه قرار می­دهد. ناظر ساختمان نیز این تخلف را در مرحله سفتکاری در موعد گزارش داده و شهرداری به استناد گزارش ناظر اقدام به توقف عملیات ساختمانی می­نماید.

 

  • شهرداری طی یک اخطاریه به مالک گوشزد می­کند که به علت مشرفیت نمی­تواند در راه پله اقدام به احداث پنجره­ای نماید، اما مالک ضمن ملاقات با شهردار منطقه توجیه می­کند که همسایه از بستگان و فامیل ایشان است و شکایتی نسبت به مشرفیت ندارد. شهردار نیز کتبا اعلام می­کند: «اگر سازنده از همسایه رضایت محضری بگیرد احداث پنجره در آن ناحیه بلامانع می­باشد»

سازنده در یک دفتر اسناد رسمی از همسایه رضایت محضری می­گیرد که شکایتی در خصوص مشرفیت همسایه نداشته باشد و پیرو آن پایانکار ساختمان در سال 90 صادر می­گردد.

مالک، کلیه واحدها را به فروش می­رساند. همسایه نیز ملک خود را پس مدتی به شخص دیگری می­فروشد، همسایه جدید پس از اقامت در ساختمان متوجه مشرفیت پلاک مجاور به حیاط منزل می­گردد و به مالکین واحدهای آپارتمان اعتراض می­نماید اما با بی اعتنایی آنها مواجه می­شود بنابراین با مراجعه به شهرداری منطقه موضوع را پیگیری کرده و شهرداری نیز به استناد رضایت همسایه قبلی اعتراض ایشان را رد می­کند در نتیجه همسایه با مراجعه به یک وکیل اقدام به طرح شکایت علیه شهرداری در دیوان عدالت اداری می­نماید چرا که رضایت فروشنده ارتباطی به خریدار ندارد و این موضوع در حین معامله اعلام نشده است.

 

  • پس از مدتی حکم قطعی ابطال پایانکار صادر شده و بطور قانونی این حکم به شهرداری ابلاغ می­گردد. شهرداری نیز به صاحبان واحدها اخطاریه می­دهد که پایانکار ساختمان باطل شده و برای اصلاح می­بایست محل پنجره­های راه پله مسدود شود. صاحبان واحدها نیز به این اخطاریه توجهی نمی­کنند تا اینکه در سال 93 یکی از مالکین اقدام به فروش واحد خود می­کند که در حین روند …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up