برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,541 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه چهل و هشت 48

بازخوانی پرونده سقوط کودک از پنجره ، پرونده فوت کارگر و تقصیر گرفتن پزشک ، پرونده سکته کارگری در ساختمان و تقصیر گرفتن عوامل اجرایی ، تعریف کارگاه پرخطر و بازخوانی پرونده برق گرفتگی کارگری در حال آب دادن بتن ، بررسی محکومیت های مهندسین در سایر کشورهای جهان

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

در این جلسه به بررسی دو پرونده مشابه سقوط کودک از پنجره که یک پرونده مربوط به رباط کریم در سال 91 و پرونده دوم سال93 در نارمک می­باشد، خواهیم پرداخت. تنها تفاوت این دو پرونده سن کودکان می­باشد، سن کودک در پرونده نارمک 2.5 سال و در رباط کریم 4 ساله و هر دو پسر بودند.

 بازخوانی پرونده نارمک ( سقوط کودک از پنجره و محکومیت عوامل سازنده )

ساختمانی در نارمک در سال 89 پایانکار می گیرد که شامل 8 طبقه و هر طبقه دو واحد بود، برای جلوگیری از سرگیر بودن پارکینگ، ورودی آشپزخانه بالای آن، بصورت پله اجرا شده بود که حدود 60 سانتی متر ارتفاع داشت. سازنده برای آنکه نمای ساختمان، دارای پنجره های هم اندازه باشد برای آشپزخانه نیز پنجره هم ارتفاعِ سایر طبقات نصب کرد بدون آنکه پنجره­ها حفاظ داشته باشند (جانپناه پنجره آشپزخانه 30 سانتی متر اجرا شد). در طبقه اول خانواده 5 نفری شامل دو دختر 12و 10 ساله و یک پسر 2.5 ساله سکونت داشتند. مادر نیز خانه دار بود.

  • در سال 93 در یکی از روزهای پاییزی که مادر، بیرون از خانه حضور داشت و دختر 12 ساله همراه با برادر خردسالش در خانه تنها بودند، پسر 2.5 ساله در حین بازی در آشپزخانه از پنجره سقوط کرده و فوت می­کند. دختر 12 ساله تا پنج دقیقه از حادثه مطلع نبود تا اینکه به دنبال برادرش می­گردد و در نهایت متوجه می­شود پسر از پنجره سقوط کرده و همزمان با مادرش بر سر جنازه می­رسد.

خانواده متوفی اقدام به طرح شکایت در دادسرای کیفری می­کنند که در نتیجه آن، مهندس ناظر ساختمان که تک ناظره بود 10 درصد تقصیر می­گیرد، پدر بچه 40 درصد و مالک که سازنده نیز بود 50 درصد مقصر شناخته می شود.

اگر این ساختمان تک ناظر نبود در اینصورت ناظر معماری و هماهنگ کننده نیز درگیر می­شدند.

توصیه اکید می­گردد برای پنجره های فاقد جانپناه استاندارد می­بایست از حفاظ نرده استفاده شود و ناظرین می­بایست در هنگام صدور پایانکار توجه و دقت لازم را در این مورد داشته باشند و تا رفع این تخلف، از تائید پایانکار خودداری کنند. ضمنا نرده های استفاده شده برای حفاظ نباید افقی بوده و فاصله قیدهای عمودی آن حداقل 11 سانتی متر باشد. گزارش تخلف اینگونه موارد بر عهده ناظر معماری است.

بازخوانی پرونده : ( سقوط کارگر از راه پلۀ فاقد پله استاندارد و محکومیت پزشک به علت عدم تشخیص مشکل حادثه دیده )

حادثه مربوط به احداث ساختمانی در جنوب تهران در سال 1392 می­باشد، ساختمانی با اسکلت بتنی، در مرحله سفتکاری در حال اجرای دیوارها بود.

از آنجا که برای رفت و آمد بین طبقات شمشیری راه پله میبایست از آجر زنجاب شده به همراه گچ زنده استفاده شود تا جای پا برای افراد در حال تردد باشد، این موضوع در ساختمان مذکور رعایت نشده بود. در صبح روز حادثه، کارگری از خواب بیدار شده و در حال پایین آمدن از پله ها ناگهان از یک پاگرد به پاگرد دیگر طوری سُر می­خورد که به مدت 30 الی 40 دقیقه بیهوش می­شود تا اینکه …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up