برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,686 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه چهل و پنج 45

شرح مسئولیت های سرپرست کارگاه

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

بازخوانی یک پرونده : ( محکومیت سرپرست کارگاه ، عدم رعایت مسائل ایمنی در کارگاه و اقرار اشتباه در دادسرا )

در سال 1391 مهندس عمرانی که پروانه اشتغال مهندسی هم نداشت در یک روزنامه، آگهی استخدامی مشاهده می کند که در آن ذکر شده بود «به یک مهندس عمران برای سرپرستی کارگاه ساختمانی در شمال تهران نیازمندیم» بنابراین به محل پروژه مذکور رفته و مشاهده می کند که دو سقف زیر زمین ساختمان بتن ریزی شده و عملیات، در مرحله اجرای سقف همکف می باشد.

ساختمان در منطقه پاسداران تهران واقع شده و طبق پروانه ساختمانی مقرر شده بود در 12 طبقه و به متراژ 6000 متر مربع بنا شود.

  • آقای مهندس ……  28 ساله جهت مصاحبه و گفتگو نزد مالک، که از سازندگان فعال در منطقه شمال تهران بود، می رود

مالک پس ازگفتگو و چند سوال در مورد شناسایی مصالح و نقشه خوانی از مهندس ….. با مبلغ 1.5 میلیون تومان در ماه به توافق می رسد و قرار می شود ایشان از ساعت 8 صبح تا 5 عصر در کارگاه حضور داشته باشند بنابراین بعنوان سرپرست کارگاه توسط مالک به پیمانکاران جز معرفی می شود. اما قراردادی بین آنها منعقد نمی گردد.

سازنده، برادر کوچک خود را نیز بعنوان مسئول بالاسر به سرپرست کارگاه معرفی می کند تا اگر مصالح یا ابزاری مورد نیاز بود با هماهنگی ایشان تهیه کند.

سرپرست کارگاه در اولین روز کاری خود اقدام به تهیه طرح اختلاط بتن برای بتن ریزی ستونها می کند و از دستگاه میکسر گازوئیلی موجود در کارگاه استفاده کرده تا بتن مورد نیاز ستونها را بسازد، در این بین سرپرست کارگاه از کارگرهای پیمانکار آرماتوربند بعنوان کارگر ساده جهت ساخت بتن استفاده می کرد که این موضوع باعث کاهش پیشرفت عملیات آرماتوربندی شده و از طرفی پیمانکار آرماتوربند به سرپرست کارگاه فشار می آورد تا برای ساخت بتن از کارگران دیگری استفاده نماید. سرپرست کارگاه نیز طی تماس تلفنی با برادر کارفرما مجوز بکارگیری چند کارگر ساده را گرفته و در خصوص مبلغی بعنوان تنخواه جهت پرداخت هزینه های جاری کارگاه از جمله دستمزد کارگران با او صحبت می کند.

فردای آنروز سرپرست کارگاه دو کارگر با خود به کارگاه آورده و ضمن تشریح وظایف، در مورد دستمزدشان نیز با آنها به توافق می رسد.

در روز سوم یکی از کارگران جدید احساس می کند که سرعت چرخش میکسر کند است بنابراین تصمیم می گیرد با دست خود بتنیر را بچرخاند تا سرعت آن افزایش یابد در نتیجه اینکار و سهل انگاری کارگر، چهار انگشت او لای چرخ دنده های میکسر رفته و قطع می شود.

سرپرست کارگاه، کارگر خسارت دیده را با خودروی شخصی خود به بیمارستان می برد و پس از پانسمانِ دست چپ کارگر که چهار انگشت خود را از دست داده بود مبلغ 30 هزار تومان نیز بعنوان دستمزد به او پرداخت کرده و با کارگر تسویه حساب می کند

پس از مدتی کارگر اقدام به طرح شکایت در دادسرای کیفری کرده و علیه شخص سرپرست کارگاه با نام مهندس محمدی اقامه دعوی می کند. پرونده نیز به کلانتری منطقه ارجاع شده و افسر کلانتری به کارگاه مراجعه می کند و سرپرست کارگاه را به کلانتری می برد. از آنجا که تاریخ جلسه دادرسی به سه روز بعد موکول می شود، مقرر می گردد سرپرست کارگاه تا آن روز در بازداشتگاه بماند مگر اینکه وثیقه ای به ارزش 150 میلیون تومان تحویل دهد بنابراین مهندس محمدی تصمیم می­گیرد با صاحب کار و برادرش تماس بگیرد ولی موبایل هیچ کدام از آنها در دسترس نبود در نتیجه از طریق پدر خود اقدام به تهیه وثیقه می­کند (تا زمان تحویل وثیقه و اقدامات اداری و کارشناسی مربوط به آن، مهندس …. در بازداشتگاه به سر برد)

به هر حال جلسه دادرسی تشکیل می شود و پس از بررسی موضوع، مهندس ….. به اشتباه و از روی بی اطلاعی از مباحث حقوقی و عواقب آن در دادسرا، اقرار می کند که کارفرمای کارگر است و دستمزد کارگر را شخصا پرداخت کرده است، بنابراین محکوم به پرداخت 70 درصد از دیه کارگر (20 میلیون تومان) می شود چرا که دستگاه میکسر موجود در کارگاه دارای نقص و ناایمن بود. بازپرس پرونده به سرپرست کارگاه توضیح می دهد که اگر اعتراضی به این رای ندارد پرونده با همین سهم تقصیر مختومه گردد. مهندس محمدی نیز قبل از صدور رای با برادر صاحب کار بطور تلفنی صحبت کرده و ایشان پرداخت خسارت را شفاها بر عهده گرفته بود در نتیجه با این رای موافقت می کند و این موضوع صورتجلسه می شود.

  • پس از صدور رای، مهندس …. سعی می کند با …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up