برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,618 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه چهل و دو 42

بازخوانی دو پرونده در رابطه با نشست ساختمان ، سالها پس از بهره برداری و علت تقصیر گرفتن مهندس ناظر و محاسب و سازنده و شهرداری

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

در سال 1368ساختمانی در تهران خیابان امیرآباد پایانکار می گیرد که دارای 4 طبقه روی هم کف و 8 واحد بود. در سالهای مذکور سازمان نظام مهندسی تاسیس نشده بود و قوانین یا مقررات نظام مهندسی یا آیین نامه ایی مرتبط با آن وجود نداشت. پروانه هایی مشترک بین وزارت مسکن و شهرسازی و شهرداری های مراکز هر استان در سال 1364 شروع به صادر شدن شد. (که معروف به پروانه سفید یا حق امضا بودند)

در آن سالها ماده 100 شهرداریها (تبصره 7) و آیین نامه حفاظت کارگاهی و روال گزارش ناظر به شهرداری وجود داشت.

ناظرین، آن زمان بر این باور بودنند که در قبال امضاهایی که پای برگه های نظارت می کنند، مسئولیتی ندارند و به آسانی برگهای پایانکار را نیز امضا می کردند.

  • ناظرین در آن سالها برای گرفتن پروانه اشتغال، کافی بود به وزارت مسکن و شهرسازی تقاضا دهند و پروانه اشتغال اخذ نمایند که بصورت عامیانه به آنها حق امضا گفته می شد.

مهندسین با مراجعه به شهرداریها و اخذ برگه نظارت، آنرا مهر و امضا کرده و به مالک ساختمان می فروختند.

در سال 70 _ 71 قیمت یک برگه نظارت 40 هزار تومان بود. و اگر ناظر رابطه ایی در شهرداری می داشت روزانه می توانست 50 عدد برگه نظارت مهر و امضا کند و دو میلیون تومان در آمد داشته باشد.

دیدگاه مهندسین در آن سالها، آن بود که یک گزارش شروع کار می دادند و آخر کار هم با تائید پایانکار تصور اشتباهی می کردند که هیچ مسئولیتی نسبت به کار انجام شده ندارند و مالک و بنّا خودشان ساختمان را باب طبع خود خواهند ساخت.

  • تا اینکه اعلام شد پروانه های نظارت قدیمی با مراجعه ناظرین به سازمان مسکن و شهر سازی بدون امتحان تبدیل به پروانه اشتغال جدید می شود که آثار و تبعات استفاده از این پروانه ها در بازخوانی دو پرونده شرح داده خواهد شد:

 

بازخوانی پرونده خیابان امیرآباد تهران : آثار و تبعات استفاده از پروانه سفید

در سال 1364 مهندس ناظری برگ تعهد نظارتی را مهر و امضا می کند. در آن زمان، ساختمانها ضعیف ساخته می شدند و نهایتا چند ستون با  قوطی استفاده می شد و دیوارهای دور ساختمان هم باربر و پی ساختمانها اکثرا بدون میلگرد بودند. در نظریه کارشناسی ذکر شده که مسئولیت تمام ساختمان با ناظر بوده و حتی ناظر، طراح تمام رشته ها نیز محسوب می شود.

  • قبلا گفته شده اگر ساختمان تک ناظره باشد، ایشان مسئولیت نظارت تمام رشته ها را بر عهده دارد اما اگر ساختمان طراح و محاسبی نداشته باشد ناظر مسئول طراحی کل ساختمان و تمام رشته ها خواهد بود همانند ناظری که برگ استحکام ساختمان را مهر و امضا می کند. این موضوع بر اساس رویه های موجود در نظریه کارشناسان استخراج شده است.

ناظر ساختمان فقط گزارشی برای مرحله سقف همکف به شهرداری صادر کرده و در انتها پایانکار و استحکام ساختمان را نیز تائید کرده بود، مالک هم با گرفتن پایانکار کلی و اخذ سندهای تفکیکی، ملک را فروخت و بهره برداران ساکن شدند. در سالهای 86 و 87 نشست ساختمانها بصورت جدی آغاز گردید. علت نشست پس از بررسی کارشناسان، نا متقارن بودن ساختمان _ نقص سازه ای _ خاک نامناسب و غیر قابل بارگذاری زیر پی ها _ پوسیدگی لوله های پلیکای فاضلاب و نشت آب زیر پی_ عدم وجود شناژ مناسب در پی های منفرد ذکر شد.

  • ساکنین این واحدها در این پرونده از سال 88 تا 91 آسیبهای ناشی از نشست ها را به هزینه خود ترمیم می کردند تا اینکه در همان سال خسارات بقدری زیاد بود که تصمیم می گیرند وکیل اختیار کرده و از سازنده طرح شکایت حقوقی بکنند این اتفاق پس از 20 سال از زمان بهره برداری پیش آمد.

سازنده طی صحبت اولیه با متشاکیان می گوید: «که آسیبها به بنده ارتباطی ندارد چون ساختمان را فروخته ام.»

پرونده در دادگاه تا نظریه کارشناسی 7 نفره پیش می رود و پس از بازدید از محل و بررسی ملک، کارشناسان به اتفاق به این نظر می رسند که ملک مورد نظر قابلیت بهره برداری ندارد و می بایستی تخریب و نوسازی شود.

ساکنین واحدها به مدت دو سال نتوانسته بودنند از ملک استفاده نمایند و کارشناسان هزینه نوسازی ملک و اجرت المثل ایامی که مالکین خارج از این ساختمان سکونت داشتند را 740 میلیون تومان برآورد کردند.

علت اصلی حادثه از نظر کارشناسان:

الف- نبود نقشه های سازه ای که در این شرایط ناظر ساختمانی حکم محاسب را نیز داشته است و نمی بایستی از قوطی 10×10با فاصله 7 متر بعنوان ستون برای ساختمان چهار طبقه با طاق ضربی و دیوار باربر استفاده می کرد.

ب- پوسیدگی لوله های پلیکای فاضلاب از دیگر علتها بوده که می بایستی از لوله پلیکای فشار قوی و استاندارد استفاده می شد.

کارشناسان از روی نوع لوله و استانداردهای زمان اجرا، عمر مفید آن را استخراج کردند که بعلت نشت فاضلاب از این لوله، یک طرف ساختمان یعنی دیوار باربر و ستونها نشست کرده و موجب بروز این وقایع شده بود.

یکی از وظایف ناظرین، کنترل استاندارد و کیفیت مصالح مصرفی در ساختمان است کنترل کیفیت لوله های فاضلاب بر عهده ناظر تاسیسات مکانیکی است و از آنجا که این ساختمان تک ناظره بود، مسئولیت ناظر تاسیسات مکانیکی بر عهده همان تک ناظر نیز خواهد بود.

ضخامت لوله مورد نظر، بقدری کم بود که در اثر پوسیدگی دچار نشتی شده بنابراین میبایست از …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up