برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,584 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه چهل و یک 41

بازخوانی پرونده کج شدن ساختمانی بدلیل عدم اجرای دیوار حائل توسط همسایه مجاور ، شرح تفاوت نظریه های بازرسان اداره کار با کارشناسان رسمی دادگستری

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

بازخوانی یک پرونده: کج شدن ساختمان بعلت عدم اجرای دیوار حائل، محکومیت مهندس ناظر بعلت عدم پایش نقشه ها و شرح ماده 329 قانون مدنی در نحوه جبران خسارت

  • در سال 1385 در شرق تهران در منطقه تهرانپارس ساختمانی 7 طبقه با 2 طبقه زیر زمین و 1 طبقه همکف بصورت طرح تجمیعِ ملک، پروانه ساختمانی اخذ می­نماید. پلاکهای مجاور دارای 6 طبقه بودنند و در ضلع شرقی ساختمانی 6 طبقه بروی همکف قرار داشت که فاقد زیر زمین بود

مهندس ناظر ساختمان تک ناظره در نظر گرفته شده و نام مجری ذیصلاح نیز در پروانه ساختمانی درج شده بوده اما مالک راسا اقدام به ساخت می کرد (مجری صوری)

ملک مجاور از روی فونداسیون تا زیر فونداسیون ملک جدید 4.5 متر اختلاف ارتفاع داشت که با اجرای سازه نگهبان، خاک زیر فونداسیون محافظت شده بود برای حفظ 4.5 متر ارتفاع خاک ملک مجاور در نقشه های سازه، طرح دیوار حائلی از سوی مهندس محاسب لحاظ نگردیده بود و متاسفانه ناظر ساختمان نیز هیچ توجهی به این موضوع نداشت.

مالک تیغه آجری 20 سانتی برای دیوار مجاور خاک ملک شرقی اجرا می کند (توجه شود که ناظر در این حالت حداقل میبایستی متذکر می شد که یک دیوار حداقل 35 سانتی اجرا شود و آجرها زنجاب گردد)

  • ساختمان با این شرایط ساخته می شود و در سال 88 پایانکار به همراه 14 سند تفکیکی می گیرد و به فروش می رسد و در سال 91 بهربرداری می گردد.

در تابستان سال 91 در ساعت 4:30 صبح صدای وحشتانکی در پارکینگ شنیده می شود. فشار سربار خاک زیر ساختمانِ ضلع شرقی باعث تخریب دیوار 20 سانتی شده و خاک در زیر زمین 2- روی خوروهای موجود می ریزد. ساختمان ضلع شرقی نوساز بوده و با رعایت درز انقطاع دو سازه از هم حدود 30 سانتی متر فاصله داشتند. پس از این اتفاق ساختمان ضلع شرقی کج شده و جانپناه ساختمان به ملک جدید می چسبد به طوریکه لوله های تاسیسات شامل آب، فاضلاب، گاز نیز می شکنند.

  • صاحبان 6 واحدِ ضلع شرقی وکیلی اختیار کرده و علیه سازنده­ی ساختمان مجاور شکایتی تنظیم نموده و در همان ساختمان کج می مانند و اقدام به تعمیرات اجزای تخریب شده می­کنند

کارشناس رسمی دادگستری پس از بررسی، نظر به تخریب و نوسازی ساختمان داشت. برآورد خسارت در سال 91 حدود 700 میلیون تومان در نظر گرفته شد

کارشناس یک نفره، محاسب سازه را برای طراحی ننمودن دیوار حائل 10% تقصیر می دهد،  مهندس ناظر بعلت عدم پایش نقشه ها 10%، مجری ذیصلاح برای ترک فعل و عدم پایش نقشه ها 20%، سازنده نیز 60% تقصیر گرفتند، صاحب زمین بعلت وجود مجری ذیصلاح در پروانه تبرئه شد.

برای تفهیم چگونگی تبرئه صاحب زمین، موضوع با ذکر یک مثال شرح داده می شود

بعنوان مثال شخصی بعنوان کارفرما نسبت به عقد قرارداد رانندگی با فردی که گواهینامه رانندگی دارد جهت انتقال مسافر از یک مبدا به یک مقصدی اقدام می­کند از طرفی با فرد دیگری که گواهینامه ندارد قرارداد مشارکت در انتقال مسافرین می بندد و در قرارداد ذکر می کند که شخص دارای گواهینامه میبایست فعل رانندگی را انجام دهد، اگر چنانچه فرد دارای گواهینامه ترک فعل کرده و شخص بدون گواهینامه راننده خودرو باشد و خسارتی ببار بیاورد، بدیهی است که کارفرما به واسطه قرارداد با شخص صاحب صلاحیت تبرئه خواهد شد.

ناظر در اعتراض به این نظریه اعلام می کند که بررسی اشکال نقشه ها وظیفه ناظر نیست. در صورتی که با مطالعه مبحث دوم مقررات ملی ساختمان اینگونه برمی­آید که ناظر میبایست نسبت به عملیات ساختمانی قضاوت مهندسی داشته باشد و از آنجا که در حین عملیات ساختمانی ناظر گزارشی مبنی بر عدم طراحی دیوار حائل در نقشه به مرجع صدور پروانه ارائه نکرده بود، اعتراضش مورد قبول واقع نشد.

در چنین شراطی ناظر می تواند بطور شفاهی سازنده را راهنمایی کرده تا از دیوار 35 سانتی با آجر زنجاب شده استفاده نماید و یا هنگام اجرای فونداسیون آرماتورها را به صورت ریشه انتظار اجرا کرده تا دیوار 20 سانتی بتنی اجرا شود.

لازم به ذکر است که ناظر در مسائل فنی نباید دخالتی داشته باشد …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up