دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد
جلسه سی و سه 33
مسئولیت مدیر عامل در شرکت های مجری و طراح و ناظر ، مسئولیت گذاشتن مدرک تحصیلی برای شرکت های پیمانکاری جهت دریافت رتبه بندی سازمان برنامه و بودجه و شرح بیمه سرپرست کارگاه
خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی
بازخوانی یک پرونده : ( محکومیت مدیر عامل )
خانمی جوان (27 ساله) مهندس عمران پایه سه، که جدیدا پروانه اشتغال خود را اخذ کرده بود در سال 1390 از طریق روزنامه، با یک شرکت مجری ذیصلاح، آشنا می شود که با آگهی درخواست استخدام مهندس، با حداقل پروانه پایه سه در سمت مدیرعامل مواجه می گردد، بنابراین با صاحب شرکت که سهامدار و رئیس هیأت مدیره آن شرکت بود و 90% سهام داشت، تماس میگیرد. صاحب شرکت پیشنهاد مبلغ 5/3 میلیون تومان در سال، جهت قبول سمت مدیر عاملی را به ایشان میدهد و تاکید می کند که هیچ مسئولیتی متوجه مدیر عامل نخواهد بود، چرا که صاجب شرکت طی یک تعهد محضری متعهد می شود اگر حادثه ای رخ دهد تمام مسؤلیت آن برعهده صاحب شرکت است و مدیر عامل شرکت ضامن آن نیست. همانطور که قبلا نیز گفته شد این تعهد هیچ ارزشی ندارد زیرا ضمان مالم یجب باطل است یعنی ضمانت دینی که هنوز سبب آن ایجاد نشده باطل است (صاحب شرکت ذاتا شخص کلاهبرداری نبود ولی از آثار حقوقی مسؤلیتها بی اطلاع بود). در نهایت کپی کارت ملی و پروانه اشتغال خانم مهندس را میگیرد و اسم او به عنوان مدیرعامل در روزنامه رسمی چاپ میشود.
- در سال 91 شرکت مذکور، مجری ذیصلاح یک ساختمانی بود که سرپرست کارگاه هم داشت، کامیونی حاوی سنگ لاشه که در حال تخلیه سنگها درون گود 15 متری بود، در لبه گود میایستد و کمپرس میکند که ناگهان کامیون سر خورده و از ارتفاع 15 متری به داخل گود سقوط می کند و راننده کامیون قطع نخاع میشود (5/4 دیه خسارت جانی برای راننده تعلق میگیرد و کامیون هم خسارت میبیند). در کارشناسی یکنفره شرکت مجری 50% و در سه نفره 30% مقصر اعلام میشود (30% حدود 300 میلیون تومان شده بود) و پرونده به دادگاه بدوی ارسال میشود، در دادسرای کیفری ابلاغ قانونی نظریه کارشناسی به دفتر شرکت مجری و خطاب به مدیرعامل صورت میگیرد درحالیکه خانم مهندس از حادثه بی اطلاع بود و صاحبان شرکت هم که دو برادر بودند این موضوع را از ایشان پنهان کردند. (صاحبان شرکت از جانب مدیرعامل وکیل گرفته بودند که به دادگاه برود)، از دادسرای کیفری، کیفرخواست صادر شده و حکم در دادگاه بدوی تأئید میشود و سپس به دادگاه تجدیدنظر میرود و در آنجا شرکت مجری(30%) و بقیهی سهم تقصیر بین مالک، ناظر و راننده کامیون تقسیم می گردد.
- قاضی دادگاه تجدید نظر به صاحب شرکت و وکیل میگوید که حضور مدیرعامل الزامی است و حکم جلب ایشان را صادر می کند، زیرا مدیرعامل باید خسارت بدهد، صاحب شرکت در دادگاه اعلام میکند که سهم تقصیر مدیر عامل را پرداخت می کند، اما قاضی با اشاره به جنبه عمومی جرم که مجازات زندان دارد، شخص مدیر عامل را می خواهد. در نتیجه صاحبان شرکت تصمیم میگیرند که خانم مهندس را به دادگاه بیاورند طوری که متوجه موضوع نشود، بنابراین با ایشان که جدیدا صاحب کودکی (8 ماهه) شده بود تماس میگیرند که جهت انجام یکسری امور اداری به دادگاه بیاید…
….