برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,956 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه بیست 20

بخش سوم از کنترل های مهندس ناظر در مرحله نازک کاری و انعکاس تخلفات مذکور در گزارشات مرحله ای

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

موضوع مهمی که در آموزش حقوق مهندسی وجود دارد این است که جلسات حقوق مهندسی پیرامون رویه های قضایی و بررسی نظریه های کارشناسان تدریس می­شود. اینکه این نظریه ها و رویه ها مطابق قانون است و یا نیست، یا اینکه کارشناس حق تعیین تاثیر درصد دارند یا ندارند، یا بررسی آرای قضات و اینکه موارد مورد بحث، برخلاف قانون است یا نیست، مربوط به بحث حقوق مهندسی نمی باشد. باید توجه داشت که رویه موجود در محاکم قضایی در حال حاضر بدین صورت است و محاکم قضایی اعم ازکیفری یا حقوقی وکارشناسی (ماده 187 و کانون کارشناسان) طبق همین رویه عمل می کنند. بنابراین لازم است مهندسین با رویه های جاری آشنا شوند و اگر به تئوری ها بسنده کنند از حقایق دور خواهند ماند چرا که در عمل دیده شده آسیب هایی جبران ناپذیر به مهندسین ناظر وارد شده است.

اگر حقوقدانان و یا وکلا، مباحث حقوقی را بگونه ای ارائه می­کنند که ناظر در پرونده بخصوصی تقصیر نداشته، این یک دیدگاه تئوری است و باید در دادگاه آنرا بطور عملی اثبات نمایند.

نتیجه اینکه، لازم است در برابر رویه های قضایی آموزشها و آسیب شناسیهای لازم ارائه گردد حتی اگر نظریه کارشناسی و رای دادنامه­ها اشتباه باشد، بنابراین اصلاح چنین آرا و نظریه ها، کار چند حقوقدان نیست بلکه به زمان طولانی نیاز دارد.

در ادامه بحث کنترل های ناظر در مورد نازک کاری بعد از سنگ نما موارد دیگری نیز مطرح است.

کنترل شیب رمپ: که نباید بیشتر از بیست درصد (%20) باشد درغیر اینصورت پرونده به ماده صد شهرداری خواهد رفت بنابراین ناظر باید این موضوع را بموقع گزارش نماید. بعنوان مثال اگر شیب رمپ در نقشه  17% است اما در عمل 19%  اجرا شده باشد ناظر باید این موضوع را گزارش دهد ­و اگر کمتر از مقدار نقشه بود نیازی به ارسال گزارش نیست. اما گاهی اتفاق می افتد که شیب، در مرز (20 درصد) قرار می­گیرد در این حالت لازم است ناظر، در زمان پایانکار مطابق نظر مامور بازدید شهرداری اقدام کند. اگر مامور بازدید در گزارش خود­ شیب رمپ را بالای 20% ذکر نمود، آنگاه ناظر هم این موضوع را در قالب یک گزارش نازک کاری به مرجع صدور پروانه گزارش نماید.

حالت دیگر اینکه اگر شیب رمپ کمتر از 8% باشد عملا جک معلول بایستی حذف گردد. در ضوابط شهرسازی بعضی از ساختمان­ها نیاز به اجرای جک معلول دارند، به این معنی که معلولینِ دارای ویلچر از شیب رمپ کمتر از 8% می توانند وارد پارکینگ یا پیلوت شوند. اگر درنقشه معماری جک معلول، موجود بوده و شیب رمپ در نقشه 10% ذکر شده باشد اما مالک شیب رمپ را 7% اجرا کند ناظر باید حذف جک معلول را گزارش نماید. این استدلال که چون عملا شیب رمپ کمتر از 8% است پس نیازی به اجرای جک معلول نیست، اشتباه است.

در چنین مواردی گزارش به این شکل باید نوشته شود: “مالک جک معلول را حذف نموده ضمنا شیب رمپ ورودی به پیلوت کمتر از 8 % می باشد.”

یکی دیگر از کنترل های ناظر در بحث نازک کاری اجرای پنجره های دو جداره و رعایت مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان است.

کلیه پنجره ها که در تبادل با فضای بیرون هستند اعم از پنجره های دور پاسیو، پنجره­های پیرامونی و راه پله ها باید دو جداره کار شود. ولی کتیبه روی درب داخلی نیاز به دو جداره بودن نیست.

سوال: در نقشه­های معماری و مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان این چنین آمده است که سقف طبقه آخر (پشت بام) و سقف پارکینگها باید دارای عایق حرارتی باشند در حالیکه مالکین آن را انجام نمی دهند در این حالت تکلیف ناظر چیست؟

پاسخ: لازم است در زمان شروع به کار، ناظر به همراه مالک به شهرداری رفته و از معاون شهرسازی ناحیه پرسیده شود که در مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان سقف پشت بام و پارکینگ دارای عایق حرارتی است آیا از نظر شهرداری اجرای این مورد، الزامی است یا خیر؟ اگر چنانچه مامورین شهرداری نسبت به اجرای عایق حرارتی حساس بودند ناظر نیز می بایست مالک را مکلف به اجرا نماید و در صورت تخلف از آن، گزارش خلافدار در موعد به شهرداری ارسال کند.

سایر اقدامات مالک از جمله ارائه آزمایش بتن، جوش و میلگرد را نیز می توان از قسمت کنترل مضاعف ناحیه پرسید، تا مالک بداند این موارد توسط شهرداری الزامی است و ناظر ساختمان، مامور انجام وظیفه است در اینصورت بار روانی از دوش ناظر برداشته خواهد شد.

کنترل عایق سقفهای بام و پارکینگ از وظایف ناظر معماری است و ناظر هماهنگ کننده نیز باید به آن توجه داشته باشد.

اگر شهرداری ناظر را ملزم به اظهار نظر در مورد مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان بکند، باید نوشت: “مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان در حد اجرای پنجره­های دو جداره و اجرای بلوک لیکا و سفال فوم دار با ضخامت 20 سانتیمتر رعایت شده است.”

  • روالی در تهران به این شکل وجود دارد که در زمان پایانکار، شهرداری ناظر را ملزم به اظهار نظر در مورد…

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up