برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,587 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه صد و پنجاه و دو 152

شرح مسئولیتها و اختیارات کارشناس های تفکیک عضو نظام مهندسی و بررسی آثار و تبعات حقوقی و انتظامی عملکرد آنها شامل : نحوه ارجاع کار ، تعرفه حق الزحمه ، دفاتر نمایندگی ، ناظران و بازرسان تفکیک ، سامانه تفکیک ، کمیته نقشه های تفکیک ، شرح مقابله پیش تفکیک با پیش نویس پایانکار ، بازخوانی یک پرونده واقعی از محکومیت کارشناس تفکیک در دادگاه ، بیمه مسئولیت مدنی کارشناسان تفکیک ، بیمه مسئولیت مجری ذیصلاح ، بیمه مسئولیت سازندگان

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

موضوع این جلسه در مورد مسئولیتها و اختیارات کارشناسان تفکیک است که مفصلاً در عنوان این جلسه آمده است. ضمناً به ضوابط تهیه نقشه های تفکیکی و صورت مجلسهای تفکیکی اشاره می شود.

کارشناس تفکیک ، یک مهندس نقشه برداری با صلاحیت طراحی و نظارت از سازمان نظام مهندسی ساختمان است ولی این صلاحیت در پشت پروانه اشتغال او؛ مانند درج صلاحیت طراحی و نظارت و اجرای یک مهندس سازه پشت پروانه اش نوشته نشده است. اما کارشناس تفکیک واجد صلاحیت، کارتابلی در سامانه نقشه های تفکیکی نظام مهندسی دارد که با نام و کاربری و رمز عبور خود به آن وارد می شود و کارهای ارجاعی را در آن پیگیری می کند. قبل از اخذ صلاحیت، لازم است به سازمان نظام مهندسی ساختمان تقاضایی بدهد و هزینه دوره های آموزشی را بپردازد و بعد از  قبولی در دوره های آموزشی که شامل 3 جلسه تئوری و 6 جلسه عملی و جمعاً 50 ساعت در طی 6 ماه؛ و گذراندن دوره کارآموزی نزد یک کارشناس پایه یک  است؛ موفق به اخذ صلاحیت پایه 3 می شود و در صف سامانه ارجاع کار قرار میگیرد. در تهران ارجاع کار پایه 3 از ساختمانهای کوچک و ارزان در مناطق پایین تر شروع می شود و به تدریج با ارتقاء پایه به2 و1؛ کارهای تفکیک ساختمانهای بزرگتر و گرانتر در مناطق بسالاتر به او ارجاع می شود.

هر کارشناس نقشه برداری؛ 3 تا کارتابل دارد:

1 .کارتابل شهرداری: برای نظارت ماده 33 که درتهران کاری در این خصوص به ناظر نقشه بردار ارجاع نمی شود و غیر فعال است.

2 .کارتبال نظام مهندسی که کار خاصی ندارد.

3 .کارتابل سامانه نقشه های تفکیکی نظام مهندسی تهران که برای کارشناس تفکیک فقط همین فعال است.

  • با ارجاع کار به کارشناس تفکیک، یک پیامک از سامانه به تلفن همراه او ارسال می شود که شماره پلاک ثبتی و اداره ثبت مربوطه و نشانی ملک در آن است. ضمناً پیامکی به مالک فرستاده می شود که نام و تلفن همراه کارشناس تفکیک را به او اعلام می کنند. این دو با هم تماس می گیرند تا کارها را هماهنگ کنند.

تعرفه حق الزحمه کارشناسان تفکیک که از مظلوم ترین اقشار مهندسین هستند بسیار ناچیز و علیرغم تورم سالیانه، از سال 1394 تاکنون تغییری نکرده ساست. این تعرفه فعلاً، مطابق جدول ذیل می باشد:

متراژ جواز ساختمان ، متر مربع                                   حق الزحمه تفکیک بابت هر متر مربع

از 0 تا 200                                                                2250   تومان

200  تا 1000                                                               1400  تومان

1000  تا 2000                                                                 900  تومان

2000  تا  5000                                                                600  تومان

5000  به بالا                                                                   400  تومان

عدم افزایش تعرفه بدان علت بود که یک شهروند معترض و نامتعادل در اراک به دیوان عدالت اداری شکایت کرد که تعیین تعرفه با اداره ثبت است نه  سازمان نظام مهندسی ساختمان. دیوان  هم به نفع او رای داد و اوضاع پیچیده و بغرنج شد و علیرغم وجود مشکلات کاری کارشناسان تفکیک، دیگر نظام مهندسی اقدامی برای  افزایش تعرفه ها نکرد. امور مربوط به نقشه های تفکیکی نظام مهندسی در دفاتر نمایندگی شهرها و مراکز استان انجام می شود و در تهران در این نشانی است: پایین تر از میدان مادر(محسنی)خیابان شهید شاه نظری نبش خیابان 14.

حدود 10 نفر ناظر تفکیک در این دفتر حضور دارند که فقط به بررسی اشکالات ضوابط ثبتی کارشناسان تفکیک می پردازند نه متراژ.

سه رده مسئولیت در کار تفکیک، دخالت دارند :

  1. کارشناس تفکیک ؛ که پیش تفکیک و صورت مجلس تفکیکی را تهیه می کند.
  2. ناظر تفکیک ؛ که بر اجرای ضوابط ثبتی توسط کارشناس تفکیک نظارت می کند و در کار متراژ دخالتی ندارد. اگر اشکالی در کار کارشناس باشد کار را برای اصلاح به او برمی گرداند.
  3. بازرس تفکیک ؛ که اگر مالک بر سر موضوعی( مثلاً متراژ ساختمان ) از کارشناس تفکیک به نظام مهندسی شکایت کند، بازرس از طرف سازمان برای آن کار( مثل متر کشی ) از ساختمان بازدید  می کند .

بهتر است کارشناس با ناظر وارد مجادله نشود چون ممکن است با هر بهانه ای توسط ناظر، کارش به شورای انتظامی ارجاع شود. بعد از اصلاح کار توسط کارشناس و تایید ناظر، صورت مجلس به اداره ثبت می رود و اگر این اداره ایراد ثبتی نگیرد منجر به صدور سند می شود. اگر ایراد بگیرد کار به نظام مهندسی برمی گردد تا پس از اصلاح مجدداً برای صدور سند به اداره ثبت ارجاع شود.

  • اگر ایرادهای حرفه ای و ریزبینانه اداره ثبت از صورت مجلس به نظام مهندسی منعکس شود آنگاه کارشناس تفکیک بازخواست می شود و کاری به ناظر تفکیک ندارند. اگر اشکالات یک کارشناس دو بار تکرار شود از صف ارجاع در سامانه خارج می شود. شاید کارش به شورای انتظامی هم بکشد و محرومیت 3 تا 6 ماه بگیرد و حتی محکوم به تجدید دوره آموزشی شود.

کارشناسی تفکیک کار سختی است و شاید به اندازه تعداد انگشتان دست، کارشناس واقعاً حرفه ای و استاد در کشور وجود نداشته باشد. برخی از کارشناسهای تفکیک صاحب پروانه، اصلاً کار کارشناسی نمی کنند یا یک نفر دیگر به جایشان کار می کندکه تخلف است و ریسک دارد.

مدارکی که کارشناس تفکیک باید بعد از متر کشی و نقشه کشی تهیه کند :

پرینت ومهر وامضا دو نسخه نقشه A4  برای هر واحد به همراه CD و تحویل به نظام مهندسی و شهرداری.

در کارتابل سامانه تفکیک دو سری فایل برای کارشناس وجود دارد:

  1. فایل عرصه زمین : ارسالی از طرف اداره ثبت.
  2. فایل مدارک متقاضی که شامل این اسکن هاست : صفحات جواز ساختمان که مساحتها در آنها قید شده، صفحات سند، فیش واریز حق الزحمه.

اصل و کپی مدارکی که کارشناس باید قبل از اولین بازدید از مالک بخواهد شامل :

پروانه ساختمان، سند مالکیت، نقشه های معماری مصوب با مهر و امضاء طراح و دفتر خدمات شهرداری، کارت ملی، وکالتنامه سازنده با حق امضاء، صورت مجلس تفکیکی.

کارشناس باید کپی ها را با اصل مطابقت دهد و یک نسخه کپی را در بایگانی خودش همیشه داشته باشد. در مورد نقشه های معماری، نسخه اصل را بردارد، چون در کپی گرفتن شاید مقیاس نقشه تغییر کند و اگر برخی اندازه ها در نقشه نبود، بتواند با خط کش اندازه واقعی را حساب کند. کارشناس میتواند بعداً این نقشه ها را پس بدهد.

لزوم احراز هویت و همراهی مالک با کارشناس تفکیک در بازدید از ساختمان الزامی می باشد.

سختی کار کارشناس تفکیک حتی از ناظر ساختمان هم بیشتر است چرا که اغلب مالکها بر سر متراژ ساختمان اعتراض و مشاجره دارند و اگر کسی یکبار کار این کارشناسها را از نزدیک تجربه کند بهتر متوجه سختی کار می شود. با وجود مسئولیت سنگین؛ حق الزحمه اندکی دارند.

یکی از مشکلات کارشناس تفکیک با مالک، چانه زنی ها و اعتراض های خسته کننده مالک بر سر متراژ است. کارشناسان تفکیک حتماً توجه داشته باشند که موقع بازدید باید هویت مالک یا نماینده قانونی او، همراه با …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up