برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,545 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه صد و چهل و نه 149

شرح تکالیف مالیاتی مهندسین ناظر حقیقی ، طراح و مجری عضو سازمانهای نظام مهندسی کشور ، شرح تعاریف ممیز ، مودی ، علی الراس ، سال مالی ، اظهارنامه مالیاتی ، صورتحساب فروش کالا و خدمات و …

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

بنا به توصیه دوستان، برخی مصلحت اندیشی ها اجباراً پذیرفته شد و از گفتن پنج جلسه آتی که قبلاً برای آموزش فنون و تکنیکهای حقوقی قول داده شده بود و احتمال بد آموزی داشت صرف نظر گردید. قرار بود حکایتهایی مشابه پرونده باز خوانی شده در انتهای جلسه قبل گفته شود، ولی شائبه فریب محاکم قضایی مطرح شد؛ لذا وکلای خیراندیش و مصلحت اندیش و عده ای از دوستان توصیه کردند از آموزش این مطالب صرف نظر شود تا تلقی آموزش فریبکاری ایجاد نشود و با توجه به وجود بدخواهان و دشمنان، دردسری برای این کانال ایجاد نگردد. مباحث وعده داده شده از جمله مباحث پیشرفته بود ولی به دلایل مذکور گفته نخواهد شد. اعضای کانال از این بابت عفو کنند و عذر تقصیر مارا بپذیرند. خوب است اعضای کانال این عبارت ” تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل ” را چراغ راه نموده و به پژوهش ادامه داده و تکنیک بیاموزند .

به قول شیخ اجل سعدی علیه الرحمه : یار من اوباش و کلاش است و رند .

این دوره از مباحث کانال بیش از زمان تخمین زده شده و وعده اولیه بوده و به حدود 190 ساعت رسید و انشا… به رسالت معهود، عمل شده باشد.

موضوع بحث این جلسه ، مالیات مهندسان حقیقی سازمان نظام مهندسی ساختمان است.

  • مهندسانی که از سازمان نظام مهندسی استان، پروانه اشتغال بکار مهندسی گرفته اند، باید طبق آدرس پشت پروانه به حوزه مالیاتی مربوطه در شهرشان(قسمت امور مهندسین ناظر)مراجعه و تشکیل پرونده دهند و شماره کلاسه پرونده را از ممیز مالیاتی شان بگیرند و نام ممیز را نیز به خاطر بسپارند و بسیار ایشان را گرامی بدارند. سپس وارد سایت سازمان امور مالیاتی کشور tax.gov.ir شوند و برای اخذ کد اقتصادی، پیش ثبت نام کنند و کد رهگیری بگیرند. کافی نت ها و از جمله کافی نت خدماتی در برخی حوزه های مالیاتی نیز کار پیش ثبت نام را انجام میدهند .

پرداخت مالیات طبق قانون مالیاتهای مستقیم سه مرحله دارد و هر کدام برگه های جداگانه ای دارد :

یکم ، مرحله ابرازی : اظهار نامه ای که مودّی ( ادا کننده مالیات مثل مهندس ناظر )میدهد و درآمد و هزینه اش را به اداره مالیات اعلام میکند در این مرحله است.دوم ، مرحله تشخیصی : 6 یا 7 ماه بعد از ارائه اظهار نامه، ممیز مالیاتی برگه تشخیص را صادر میکند و با پیامک یا ایمیل ویا از طریق تماس تلفنی و یا ارسال نامه، به مودّی اعلام مینماید. مودی میتواند بپردازد و یا اعتراض کند.سوم ، مرحله قطعی : برگه قطعی شدن مالیات مودّی، توسط ممیز صادر میشود که بعد؛ اعتراضهای احتمالی مودّی و صدور رای قطعی در این مورد است.طبق دستورالعمل جدید مالیاتی، موقع پر کردن اظهار نامه الکترونیکی، مودّیان مالیاتی اشخاص حقیقی، باید گروه مالیاتی خود را انتخاب شود. مهندسان ناظر با پروانه اشتغال مهندسی از سازمان نظام مهندسی جزو مشاغل گروه سوم انفرادی محسوب میشوند . اظهار نامه مالیاتی هر سال مالی ( از ابتدای فروردین تا آخر اسفند هر سال ) مهندسان حقیقی و برخی مشاغل دیگر باید تا تاریخ 31 خرداد سال بعد در سایت سازمان امور مالیاتی ثبت  شود و کد رهگیری دریافت شود و حتماً یک برگ پرینت از آن گرفته و بایگانی شود.

تاریخچه رابطه سازمان امور مالیاتی با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران

قبل از سال 1380 هیچ مهندسی در تهران پرونده مالیاتی نداشت و بدون اخذ برگه مفاصا حساب، پروانه اشتغال را تمدید میکردند.از سال 1380 سازمان مالیاتی پیگیر اخذ مالیات از مهندسان شد و تمدید پروانه، منوط به ارائه مفاصا حساب گردید، که تا سال 1383 این مفاصا حساب، بدون اظهار نامه مالیاتی و به صورت معاف از مالیات به راحتی داده می شد. کم کم الزام شد که اظهارنامه ها را تا پایان تیرماه بدهند وگرنه علی الراس میشوند و در آن سال تعدادی از مهندسان نیز علی الراس شدند.مبلغ علی الراس گاهی آنقدر زیاد است که مودّی باید بخش عظیمی از درآمدش را بدهد وگرنه اداره مالیات مفاصا حساب برای تمدید پروانه صادر  نمیکند. مهندسها باید حواسشان جمع باشد که علی الراس نشوند. ادارات مالیات ذاتاً تمایل دارند مودیان را علی الراس کنند تا درآمد بیشتری کسب کنند، لذا دنبال بهانه جویی برای مدارک مالی مویان هستند.

تعاریف

مودی :

کسی که مالیات را به اداره مالیات ادا میکند یا میپردازد مثل مهندس حقیقی عضو سازمان نظام مهندسی.

سال مالی :

از ابتدای فروردین تا آخر اسفند هر سال کارکرد مودّی.

اظهار نامه مالیاتی:

اظهارنامه ای که درآمد و هزینه مودّی در سال مالی را نشان میدهد.

ممیز :

کارمند اداره مالیات که اظهار نامه مالیاتی مودّی را بررسی میکند و برگه تشخیص یا قطعی مالیات یک سال مودّی را صادر میکند و رتبه کارمندی شان به این ترتیب است : کمک ممیز ، ممیز ، سر ممیز ، ممیز کل ( مدیرکل ) .

مالیات علی الرأس ( بالاترین ) :

مالیات بر درآمدی که ممیز برای مودّی تخمین میزند و منظور میکند و در آن حداکثر درآمدها را در نظر میگیرد. در صورتی که مودّی اظهار نامه ندهد یا ممیز، تخلفی در اظهارنامه ببیند مالیات را به صورت علی الرأس محاسبه میکند.

  • ممیز مالیاتی اصلی ترین فرد مرتبط با مودّی است که مفاصا حساب یا برگه قطعی را میدهد. ممیز اختیارات زیادی دارد و هر طور صلاح بداند مالیات را منظور میکند. لذا باید مورد توجه و احترام مودّی باشد. اختیارات ممیز مثل اختیارات ناظر، زیاد است. تشخیص درآمد و هزینه توسط ممیز، حکم قانون را دارد و به همین دلیل مودّی باید با صبر و حوصله باشد و نباید با ممیز، با تندی و با صدای بلند صحبت کند تا مورد غضب ممیز واقع نشود. در این مورد تجربه های زیادی وجود دارد.

از سال 1383 سخت گیری های مالیاتی علیه مهندسان بیشتر شد. اداره مالیات بخشنامه داد که مهندس های حقیقی دفتر درآمد و هزینه سال مالی آینده را تا پایان اسفند سال قبل تهیه و پلمپ کنند در حالی که مهندسها خبر نداشتند و 90 درصد آنها در سال 1383 مالیات علی الراس پرداختند. اداره مالیات اعلام کرد جهل به قانون رافع مسئولیت مهندسان نیست !!!! و باید بخشنامه را میدانستند و دفتر درآمد تهیه میکردند .

سال 1384 سازمان مالیاتی حرکت عجیبی کرد و اعلام کرد که  دفتر درآمد و هزینه لازم نیست و تواقنامه ای بین نظام مهندسی و اداره مالیات انجام شود و مهندسها اظهار نامه های کتبی کاغذی مهر و امضاء شده ارائه کنند که بررسی شود.

  • سال 1385 سازمان مالیاتی اعلام کردکه اظهارنامه ها فقط در بازه زمانی انجام توافق ( حدود 27 تیر ماه ) تا پایان تیرماه پذیرفته میشود وگرنه ممّیز قبول نمیکند. این بازه زمانی سه چهار روزه برای دریافت تعداد زیاد اظهارنامه های مهندسان بسیار کم بود و لذا اغلب فرصت نمیکردند و پیگیری نمیکردند و اداره مالیات هم با طیب خاطر مالیات اینها را به صورت علی الراس حساب میکرد.

سال 1386 سازمان مالیاتی اعلام کرد همه مودّی ها و از جمله مهندسها درسایت سازمان مالیاتی ثبت نام کنند وکد اقتصادی بگیرند وگرنه اظهار نامه پذیرفته نمیشود. سایت کُند و ناکارآمدی بود لذا اعلام شد فعلاً پیش ثبت نام کنند و کد رهگیری بگیرند و با همان کد اظهارنامه بدهند. خیلی از مهندسها این کد را نگرفتند و علی الراس شدند.سال 1388 سازمان مالیاتی اعلام کرد مهندسها دفتر درآمد و هزینه 6 ستونی بگیرند و تا پایان اسفند در اداره مالیات پلمپ کنند وگرنه علی الراس میشوند .سال 1389  سازمان مالیاتی گفت دفاتر درآمد و هزینه 8 ستونی باشد وگرنه علی الراس میشوند . نظام مهندسی برای مهندسان دفاتر آبی رنگ عریض چاپ کرد.سال 1390  سازمان مالیاتی اعلام کرد علاوه بر دفتر درآمد و هزینه ، باید صورت معاملات فصلی هم اظهار شود(تا پایان ماه بعد هر فصل) وگرنه علی الراس میشوند. این اظهار نامه، موضوع ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم است که داستان مفصلی دارد و در واقع آفتابه لگن هفت دست و شام و ناهار هیچی بود. پولی در کار نبود ولی در عوض بخشنامه زیاد بود. خیلی ها نمیدانستند صورت معاملات فصلی چیست و تا سال 1394 هم نمیدادند و علی الراس میشدند.سال 1391 سازمان مالیاتی اعلام کرد همه اظهارنامه …….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up