1,150 بازدید
حقوق مهندسی ایران

برای دریافت فایل PDF کلیه جلسات بصورت یکجا به واتسآپ 09900992534 درخواست ارسال کنید

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه صد و چهل و یک 141

شرح مجدد بیمه در ارکان شرکتهای حقوقی مهندسی ، اشاره مختصری به سببیت و مباشرت ، تاکید به ناظرین در توجه به اجرای فضای سبز پشت بام و بریدن درختها و همچنین توجه به نقشه های کمیسیون نما ، بازخوانی پرونده ای غم انگیز از محکومیت مهندسی در زلزله رودبار ، بازخوانی پرونده های مهندسین ناظر در زلزله اهر ، بازخوانی یک پرونده در اهمیت اجرای وال پست Wall post

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

ادامه بحث این جلسه در خصوص مسئولیت شرکت های حقوقی است که در سفر دوم به آن اشاره کردیم . شرکت های حقوقی دارای ارکانی است که هم در قانون مدنی و هم در قانون تجارت مفصلاً به آن پرداخته شده است.وقتی که در ساختمانی چه در زمان احداث و چه در زمان بهره برداری اتفاقی می افتد،و خسارت های جانی و مالی ایجاد میشود، 7 رکن شرکت حقوقی به چالش کشیده می شوند. لازم است در اینجا جهت اطلاع خوانندگان ابتدا این ارکان را معرفی نمائیم و سپس اشاره ای به چالش ها خواهیم کرد .

ارکان شرکت :

رکن اول شرکت : خود شرکت حقوقی می باشد.

رکن دوم شرکت : مدیر عامل شرکت می باشد.

رکن سوم شرکت : صاحبان امضای مجاز .

رکن چهارم شرکت : هیات مدیره شرکت .

رکن پنجم شرکت : شرکای شرکت.

رکن ششم شرکت : شاغلین در شرکت.

رکن هفتم شرکت : افراد متفرقه که به نوعی با شرکت در ارتباط بوده اند و در مسائل و حوادث بوجود آمده تاثیر گذار باشند اما دیگر ارتباط کاری با شرکت را قطع کرده اند که اگر بشود سبب بودن این افراد در حوادث را اثبات کرد می توان درصدی از تقصیر را بر اساس نظریه کارشناسی به آنها داد .

حوادث در ساختمان به دو صورت جانی و مالی اتفاق می افتد.

  • در فقره حادثه جانی بازپرس دادسرای کیفری نمی تواند شرکت را که شخص حقوقی است؛ محکوم کند.در اینگونه موارد سبّب ها و مباشرت و امثال اینها …. را بررسی می کنند و در واقع افرادی که به نوعی درگیر این ماجرا بوده اند را محکوم می کنند مانند پیمانکاران جزء و غیره…..همچنین اموال شرکت در این گونه پروندۀ حوادث، در امان خواهد بود و اشخاص هستند که باید تاوان بدهند.
  • اما در فقره خسارت های حقوقی؛ باز سبّب وجود دارد و خود شرکت هم درصد تقصیر می گیرد در این حالت کسی با ارکان شرکت کاری ندارد و شرکت حقوقی باید تاوان بدهد . حال این شرکت یا مالی برای جبران خسارات دارد یا خیر. دراین جا شرکت مدیون شخص خسارت دیده است و باید این دَین را بپردازد.بنابراین بیمه نامه مسئولیت حوادث درشرکت های حقوقی که گاهاً مورد کم توجهی مدیران قرار میگیرد، از اهمیت خاصی برخوردار است.
  • قابل توجه اینکه در حین خرید بیمه نامه، نباید فقط اسم شرکت حقوقی را در بیمه نامه و در قسمت بیمه گزار قید کرد بلکه باید در زیرنام بیمه گزار و در قسمت سایر بیمه گزاران، باید نام ارکان شرکت، شامل مدیر عامل؛ اعضای هیات مدیره و افرادی که نام و امضاء و مُهرشان، در پای نقشه ها درج می شود و افرادی که به پروژه ها سر می زنند و کار نظارت انجام می دهند و دستور کاری صادر و ابلاغ می کنند ، باید نوشته شود.( جلسه 32 مطالعه شود ).

موضوع مهم بعدی دراین جلسه ، بحث سبّبت و مباشرت و مشارکت و معاونت و آمره بودن و غیره….. می باشد

موضوع بعدی در خصوص فضای سبز پشت بام است که باید مهندسین ناظر معماری و ناظر هماهنگ کننده و مجریان ذیصلاح و تک ناظره ها

به این موضوع توجه خاص کنند که اگر در نقشه های معماری در بام فضای سبز وجود داشت باید اجرا شود و اگر مالک از اجرای آن خودداری کرد؛ مهندس ناظر باید حتماً حتماً، بدون اغماض این موضوع را در گزارشات به شهرداری اعلام نماید.اگر ناظر گزارش نکند خود شهرداری به عنوان شاکی از ناظر به شورای انتظامی سازمان شکایت خواهد کرد و حداقل سه ماه محرومیت خواهد گرفت.حتی اگر مالکین به جای فلاور باکس ثابت با چند گلدان گل، قصد سرپوشانی و جبران این موضوع را داشتند باید ناظر به شهرداری گزارش کند.

در خصوص قطع درختان در داخل حیات و در مسیر اجرای ساختمان ممکن است که حتی مالکین جریمه و پول آن را قبلاً به شهرداری پرداخت کرده باشند اما لازم است که مهندس ناظر قبل از قطع درخت موضوع را به شهرداری گزارش کرده و بنویسد که سازنده قصد قطع و برش درخت را دارد.

  • لازم به ذکر است که در اکثر نقاط در کنار خیابانها سیم برق فشار قوی از لابلای شاخ و برگ درختان عبور کرده است که لازم است قبل از قطع درخت این موضوع به اداره برق طی نامه ای گزارش شود تا قبل از آن اداره برق نسبت به آزاد کردن کابل های برق یا قطع موقت انشعاب اقدام کند تا در موقع قطع درخت سیم های برق پاره نشود و حادثه ای اتفاق نیافتد. حتی ممکن است کابلهای برق از درخت فاصله داشته باشد اما جهت افتادن درخت به آن سمت باشد که باید گزارش شود .

بحث بعدی، موضوع نقشه های نمای مورد تائید کمیسیون نما است.

لازم است که ناظرین معماری و هماهنگ کننده قبل از امضای نقشه های مصوب نما، نظر خود را در پای نقشه های کمیسون نما اعلام کنند نه اینکه فقط آن را مُهر و امضاء کنند. کلیه دیتایل های نما و نحوه اتصالات آن به سازه؛ تعداد شاخک های متصل به نما از طرف سازه و وضعیت اتصال وال پست هاو نحوه اسکوپ کردن سنگ ها به نما و غیره ….. باید در نقشه ها مشخص باشد .

در خصوص نقشه های سازه نگهبان هم ناظر سازه باید اظهار نظر کرده و سپس امضاء کند

چون ممکن است که سازه نگهبان با محل اجرای گود هیچ گونه تناسبی نداشته باشد و طراح بدون بازدید از محل گود، این نقشه ها را تهیه کرده باشد.بنابراین مهندس ناظر بعد از بازدید از گود باید تناسب سازه نگهبان با محل اجرای گود را بررسی کرده و در نقشه ها اظهار نظر کرده و سپس نقشه ها را مُهر و امضاء کند.پس باید گفت که نقشه های سازه نگهبان تا مورد بررسی و تجزیه و تحلیل مهندس ناظر سازه  …

….

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up