دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد
جلسه صد و سی و شش 136
بخش اول از شرح وظایف و مسئولیتهای ناظرین به تفکیک رشته های : نقشه برداری ، معماری ، سازه ، تاسیسات مکانیکی ، تاسیسات برقی ، ناظرین گاز ، ناظرین آبفا ، ناظرین برق اماکن و ناظر هماهنگ کننده
خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی
دراین جلسه قصد داریم شرح وظایف مهندسان ناظر ساختمان را به تفکیف شرح دهیم . لازم به یادآوری است که این شرح وظایف در سرفصل های سفر سوم و دوم به صورت پراکنده تشریح شده است.اما در این جلسه قصد داریم به طور کامل و به تفکیک ؛آن را جمع بندی نماییم. دوستانی که جلسات گذشته را مطالعه نکرده اند و تصور میکنند که با مطالعه فقط این یک جلسه به کلیه مباحث حقوق مهندسی مسلط خواهند شد سخت در اشتباه می باشند و لازم است کلیه جلسات بطور کامل مطالعه شود.
شرح وظایف و مسئولیتهای مهندس ناظر نقشه برداری
- در ادامه به شرح وظایف و مسئولیتهای مهندس ناظر نقشه برداری خواهیم پرداخت.در تهران اساساً تا این تاریخ کار به ناظر نقشه بردار ارجاع نمیشود و از سی و یک استان حدودهشتاد تا نود درصد، پنج ناظره بوده و از ناظرین نقشه برداری استفاده می شود. البته با پیگیری های انجام شده این امید وجود دارد تا بزودی این امر به نتیجه برسد .
بطور کلی در کارهای نظارتی که به صورت پنج ناظر میباشد ، وظایف ناظر نقشه بردار شامل کنترل ابعاد و اندازه های ساختمان طبق نقشه مصوب معماری میشود ؛که عبارت است:
- کنترل حدود اربعه و جانمایی چهار گوشه زمین : به عنوان مثال این امکان وجود دارد که ساختمان در محلی احداث گردد که اطراف آن هیچ گونه ساخت و سازی صورت نگرفته باشد و تعیین چهار نقطه زمین و پیاده کردن مختصات آن از وظایف ناظر نقشه بردار میباشد . همچنین کنترل حدود اربعه سطح اشغال نیز به همین ترتیب باید انجام شده و از وظایف ناظر نقشه بردار میباشد.
- یکی از وظایف بسیار مهم ناظرین نقشه بردار کنترل جانمایی ستونها و همچنین جانمایی چاله آسانسور می باشد زیرا اگر ستونها و چاله آسانسور به درستی جانمایی نشوند امکان حذف پارکینگ وجود دارد که این موضوع بار مالی و حقوقی برای ناظر خواهد داشت.
- جانمایی باکس پله وکنترل ابعاد مشاعات نیز از وظایف مهندس ناظر نقشه بردار می باشد.
- کنترل درز انقطاع که از مهمترین و حساسترین بخش از وظایف ناظر نقشه بردار می باشد.
- از بخش های مشترک کنترلی ناظر نقشه بردار با مهندس ناظر معماری؛ کنترل ابعاد درب ورودی پارکینگها می باشد .
- کنترل ارتفاع سقف طبقات که باید مطابق نقشه های مصوب باشد.
- کنترل ارتفاع کلی ساختمان که نباید از ارتفاع مصوب و مندرج در پردانه ساختمانی و نقشه های معماری بیشتر باشد .
قبل از پرداختن به شرح مسئولیت های مهندسین ناظر نقشه برداری در حوادث ممکن است سئوالی برای خوانندگان و مخاطبین پیش بیاید که این شرح وظایف درکجای قوانین ذکر شده و مندرج گردیده است ؟
در پاسخ میگوییم که در هیچ جای قانون ذکر نشده است و این مواردی که در بالا ذکر شد حاصل تحقیق و پژوهش بر روی پرونده های قضایی و محکومیت های مهندسین ناظر و خروجی از محاکم و دادگاه ها بوده که به تفصیل آن را شرح میدهیم و ممکن است در هیچ کتابی قید نشده باشد اما با پیگیری رویه های قضایی و خروجی پرونده ها به این نتایج دست یافته و در اختیار مهندسین قرار داده ایم .
حال به شرح مسئولیت های مهندسین ناظر نقشه برداری در حوادث خواهیم پرداخت.
اگر در حادثه ای؛ کارگری که زیر نظر ناظر نقشه برداری میباشد، دچار …
….