برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,633 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه صد و بیست و هشت 128

نحوه تشخیص کیفیت و درجه بندی یونولیت برای سقفهای تیرچه بلوک ، معرفی آتروکیور 2 جهت محافظت آب داخل بتن جهت تبخیر نشدن ، شرح ضریب فرهنگی ! در آیین نامه بتن آبا ، نحوه ارائه مباحث زلزله توسط ناظرین برای مالکین و پیمانکاران بمنظور تسلط روانی بر آنها

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

موضوع اول این جلسه در خصوص بررسی کیفیت بلوکهای یونولیتی که برای سقف های تیرچه بلوک استفاده میشود؛ میباشد .همچنین درخصوص ویژگیهای این بلوکها توضیح خواهیم داد که برای مهندسین ناظر بسیار با اهمیت خواهد بود .همانگونه که مستحضرید طی چند سال اخیر سازنده ها به جای استفاده از بلوک های سیمانی در سقف ها ازبلوک های یونولیتی استفاده میکنند .این بلوکها باید دارای مشخصات خاصی باشند تا شما به عنوان مهندس ناظر سازه به آن توجه ویژه داشته باشید. پس نتیجه اول از این بحث این است که کنترل کیفیت و جنس بلوک های یونولیتی در سقف های تیرچه بلوک بر عهده مهندس ناظر سازه میباشد . مهمترین بحث در خصوص این نوع بلوکها بحث     آتش زا بودن اینها می باشد که به همین طریق بر اساس درجه بندی از 1تا 4 طبقه بندی می شوند که استفاده از نوع درجه 4 آن  کلاًممنوع می باشد. این بلوکها باید حدود 10روز بعد از تولید، دریک فضای باز انبار شده تا گاز متصاعد شده از آن کامل خارج شود زیرا این گازمتصاعد شده آتش زا  میباشد  و می تواند با گرفتن یک کبریت به راحتی آتش بگیرد ولو اینکه حتی از نوع درجه یک باشد.بنابراین توصیه میکنیم به هیچ عنوان یونولیت را روی کامیون و قبل ازتخلیه برای تشخیص نوع درجه بندی آن با کبریت امتحان نکنید زیرا حتی اگر درجه یک هم باشد امکان آتش گرفتن وجود دارد و حتی کامیون را هم آتش خواهد زد .

روش امتحان کردن یونولیت و تعیین درجه بندی آن

یونولیت درجه 3

ابتدا باید یک تکه از یونولیت را از بلوک کامل آن، جدا کرده و حتماً توسط کبریت ؛ توصیه میکنیم حتماً توسط کبریت و نه فندک ؛ آن تکه را آتش بزنید و به آتش گرفتن آن به دقت تماشا کنید .اگر دیدید که یونولیت در حین سوختن خیلی چکه میکند و حرارت تولید میکند و دود غلیظ دارد ، ولی کبریت که خاموش شد ؛ یونولیت به صورت خودسوز به سوختن ادامه نداد ؛ این نوع یونولیت درجه 3 میباشد.

یونولیت درجه 2

حال موقعی که کبریت را روشن کردید و آن را روی یونولیت گذاشتید و دیدید که درحین سوختن کبریت دود برخواسته از یونولیت کم بوده و کم کم چکه میکند و بعد از خاموش شدن چوب کبریت ، یونولیت هم به صورت خودسوز نمیسوزد ؛ این نوع یونولیت از نوع درجه 2 می باشد.

یونولیت درجه 1

اما بلوک یونولیتی درجه یک، وقتی که کبریت را روی آن قرار میدهیم به هیچ  وجه نمیسوزد و دود نمیکند و چکه ندارد، حتی جمع شدگی هم ندارد .این نوع بلوک ، بهترین نوع بلوک یونولیتی می باشد.

همچنین یونولیت های درجه یک با بازرسی چشمی هم قابل تشخیص هستند بدین صورت که این نوع یونولیت از نظر وزن مخصوص دارای وزن بیشتری بوده و دانه های تشکیل دهنده آن بسیار ریز بوده و سفت و توپُر می باشد .

مالکین اجازه استفاده از یونولیت های درجه یک و یا نهایت درجه دو را دارند که استفاده نمایند .استفاده از یونولیتهای درجه 4 به طور کلی ممنوع می باشد و به هیچ عنوان نباید از آن استفاده کرد چون به راحتی قابل اشتعال میباشند.درصورتی که مالکی از این نوع یونولیت های درجه 4 غیر استاندارد، در هر سقفی استفاده کرد، باید مهندس ناظر سازه، این موضوع را به شهرداری گزارش نموده و در گزارش خود قید نماید که مالک درسقف مثلاً اول از بلوکهای یونولیتی غیر استاندارد که به راحتی قابل اشتعال میباشد، استفاده کرده است. لذا مالک را ملزم به تعویض این یونیولیت ها و جایگزینی بلوک های یونولیتی استاندارد درجه یک ؛ نمائید و قسمت خلاف دار را  هم علامت بزنید.حال اگر مالک با همین بلوک های غیر استاندارد، بتن ریزی سقف را انجام داد و کار تمام شده و شهرداری هم به موقع اقدامی نکرد مهندس ناظر باید درگزارشاتش دستور دهد که بلوک های یونولیتی باید قبل از نازک کاری و بعد از بتن ریزی از زیر با تیشه کامل تراشیده شود.

  • درصورتیکه مالک درخصوص تراشیدن یونولیت های زیر سقف مقاومتی کرد مهندس ناظر سازه به هیچ وجه نباید برای این ساختمان پایانکار صادر نماید ،چون اینگونه تخلفات جزء موارد جدی بوده و بسیار مهم می باشد.

موضوع مهم بعدی در این جلسه درخصوص کیورینگ و مراقبت از بتن در فصل تابستان و گرما می باشد .

همانگونه که مستحضرید درفصل تابستان بتن نیاز به مراقبت های خاص دارد و باید مدام آب داده شود تا هیدراتاسیون سیمان به خوبی صورت گیرد و به نوعی بتن باید غرقاب باشد . از طرفی با توجه به کمبود آب شاید به طور مداوم امکان مراقبت و کیورینگ وجود نداشته باشد. بنابراین حدود 8 سال قبل شرکت آتروپات شیمی محصولی را تولید کرده که بسیار عالی می باشد.این محصول نامش آتروکیور2 میباشد. این محصول هم به صورت پودر و هم به صورت محلول دربازار وجود دارد . مخزن یک دستگاه سم پاش باغبانی را از این محصور پر کرده سپس همانند سمپاشی درختان ؛ این محصول را بر روی بتن خیس به صورت ژل می پاشید بتن باید درحدی باشد که آب آن تبخیر نشده باشد و تازه باشد. البته باید طوری باشد که بتوان بر روی آن راه رفت  . وقتی آتروکیور 2 را به صورت ژل روی بتن تازه می پاشید؛ به ضخامت حدود 3 یا 4 میلیمتر روی آن را پوشش می دهد و باعث می شود که آب داخل بتن تبخیر نشود …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up