برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,598 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه صد و بیست و پنج 125

بررسی علل بی اعتنایی مهندسین به مباحث حقوق مهندسی ! ، بررسی مسئولیت های مهندسین عضو سازمان استان تهران که صلاحیت تاییدات آتش نشانی را دریافت کرده اند ، شرح مسئولیت های چهار ناظره در حوادث چاه های فاظلاب در زمان احداث و بهره برداری

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

درابتدای این جلسه پیش از شروع مبحث اصلی،لازم است در خصوص بی اعتنایی مهندسین ناظر به مباحث حقوق مهندسی و دلایل این بی اعتنایی را تشریح نماییم. ابتدا مقدمه ای بسیار مفید را خدمتتان عرض می کنیم که بسیار قابل تأمل می باشد. یک سری از مهندسین که تازه عضو کانال حقوق مهندسی شده اند به دنبال این هستند تا با استفاده از کلید واژه ها جواب یک سری سئوالات خود را بیابند.در اینجا لازم است متذکر شویم، تمام مهندسان ناظر سازه و معماری و تاسیسات برقی و مکانیکی باید به تمامی مباحث تدریس شده در کانال حقوق مهندسی گوش کنند تا به یک فهم کلی در خصوص حقوق مهندسی برسند و با استفاده از کلید واژه های قید شده در ابتدای هر جلسه نمی توان به دانش حقوق مهندسی دست یافت.یکی از دلایل اصلی رویکرد ضعیف جامعه مهندسی به علم حقوق مهندسی ، چه از طرف سازمان های نظام مهندسی و چه از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت راه و شهرسازی و حتی شهرداری ها و سایر نهادها، حتی معاونت پیشگیری قوه قضاییه؛ این است که تعداد پژوهش گران و مدرسین در علم حقوق مهندسی ، متاسفانه از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر است.خوشبختانه جنبش حقوق مهندسی شروع شده است اما تا بارور شدن این درخت و ثمر دادنش فاصله زیاد است و باید تعداد مدرسین این علم به قدری زیاد شود که شورای عالی انقلاب فرهنگی به وارد شدن این علم به دانشگاه ها قانع شود.

  • یکی از دلایل اصلی مشکل رواج علم حقوق مهندسی ؛ کمبود مدرس و اساتید در این رشته می باشد.
  • دلیل دوم آن، اطلاع رسانی راجب به این مبحث بود که خوشبختانه اخیراً درفضای مجازی به راحتی می توان به این مباحث دست یافت.
  • اما یک دلیل مهم ماهیتی دیگری هم وجود دارد و آن ذهنیت اشتباهی است که در فکر و ذهن تعدادی از مهندسین پیش کسوت جامعه مهندسی وجود دارد علی الخصوص مهندسینی که در دهه 70 و 80 موفق به اخذ پروانه اشتغال بکار مهندسی شده اند و این جای بسی تاسف دارد که این مهندسان اظهارداشتند که نظارت و اجرا و محاسبه انجام شده توسط مهندس دارای پروانه اشتغال بکار؛ هیچ گونه مسئولیتی برای شخص مهندس نداشته و ندارد.هنوز هم به این تفکر کاملاً غلط ؛ معتقد هستند و متاسفانه شهرداری ها هم به این موضوع دامن میزنند.
  • در اوایل تأسیس سازمان نظام مهندسی در سال 1374 ، امور مهندسین ناظر که درخیابان ایرانشهر در تهران واقع است به مهندسین دارای پروانه اعلام می کرد که بیایید و کوپن سهمیه خود را تحویل بگیرید. همین نحوه برخورد با مباحث نظارت و محاسبه باعث بی تفاوتی مهندسین با مسئولیت سنگینی که بر گردن دارند شد و بعدها یعنی در سالهای اواخر دهه 70 و ابتدای دهه 80 ، تبعات این بی تفاتی مهندسان، در پرونده های قضایی که به دلیل عدم رعایت نکات فنی و مهندسی و همچنین عدم رعایت مباحث ایمنی در حین کار پیش آمد ؛ خود را نشان داد و از این بابت مهندسین بی تفاوت پایشان به محاکم قضایی باز شد و تاوان سنگینی را پرداخت کردند.
  • اینکه مسئولیت سنگینی که مهندسین ناظر و محاسب و مجریان ذیصلاح در حوزه ساخت وساز شهری برگردن دارند بر کسی پوشیده نیست.اما جای تعجب است که با وجود گذشت این همه سال، هنوز تعداد زیادی از همکاران مهندس، متاثر از تلقینات اشتباه هستند و با وجود تجربه و سن و سال زیاد، باز هم حاضر به تغییر تفکرات اشتباه خود نیستند. این مباحث و جلسات حقوق مهندسی ماحصل سالها جمع آوری و پژوهش بر روی بیش از 2500 پرونده و بررسی رویه های محاکم قضایی و نظریات کارشناسان رسمی دادگستری در این پرونده هامی باشد.تمام این پرونده ها از نظر سنگینی جرم طبقه بندی شده اند و به این نتیجه رسیده ایم که چگونه از جرم به قانون برسیم.بنابراین تجربیات سالها پژوهش را در حدود 170 جلسه حقوق مهندسی بیان خواهیم کرد . لازم است که کلیه مهندسان عزیز این مباحث را گوش کنند و صرفاً با حضور در سمینار ها وهمایش های حقوق مهندسی که 5 ساعت بیشتر هم نمیباشد نمی توان به دانش حقوق مهندسی دست یافت.

در ادامه به مبحث اصلی این جلسه خواهیم پرداخت که مربوط به مسئولیت مهندسین ناظر عضو سازمان نظام مهندسی استان تهران می باشد که صلاحیت تاییدات آتش نشانی را از سازمان آتش نشانی دریافت کرده اند.

  • اخیراً در تهران بین سازمان نظام مهندسی استان تهران و سازمان آتش نشانی توافقاتی صورت گرفته است. در این توافق نامه سازمان آتش نشانی برای  اینکه برای مهندسین عضو سازمان نظام مهندسی ایجاد اشتغال نماید اقدام به تشکیل دوره هایی برای مهندسین عضو سازمان تهران کرده است که درطی این دوره صلاحیت طراحی و نظارت تاسیسات آتش نشانی را به مهندسین داده است.حال این مهندسین چون شخص حقیقی هستند ، صلاحیت طراحی و اجرای سیستم آتش نشانی را به تنهایی ندارند پس باید عضوشاغل و یا هیات مدیره شرکت هایی شوند که صلاحیت طراحی و نظارت و اجرای سیستم آتش نشانی را از سازمان آتش نشانی گرفته باشند.حال سئوالی که برای این مهندسین پیش می آید …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up