1,252 بازدید
حقوق مهندسی ایران

برای دریافت فایل PDF کلیه جلسات بصورت یکجا به واتسآپ 09900992534 درخواست ارسال کنید

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه صد و بیست و سه 123

توجه اکید مهندسین ناظر به وجود دودکش های همسایه مجاور در حریم ساختمانی که تحت نظارت دارند با بازخوانی دو پرونده واقعی مرگ خاموش ! و ارایه راه حل برای این قبیل موارد

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

در این جلسه بحث مهم تونل وحشت شماره 6 ،آخرین تونل وحشت مربوط به مرگ خاموش مطرح می شود. تونل وحشت شماره 7 آخرین تونل وحشت بوده و مربوط به برگه استحکام است . در کانال تلگرامی حقوق مهندسی ،در این مورد به قدر کافی مطلب گفته شده است و این جلسه ،جزو مهم ترین جلسه ها میباشد.

مواردی وجود دارد که مهندس ناظر گاز و یا ناظر سازه؛ دودکش ساختمان مجاور را مزاحم کار ساختمان در حال ساخت میدانند. ساختمانهای قدیمی با قدمت 20 تا 30 سال ( ساخت دهه 60 تا 70 ) وجود دارد که مثلاً در سه طبقه ساخته شده و در زمان اخذ انشعاب گاز از اداره گاز ، بازرس اداره گاز بدون توجه به دودکشهای نامناسب نصب شده ، آنها را تایید کرده و کنتور گاز هم داده اند . این اشکال، آسیبهایی به مهندسان ناظر زده است . این دودکشهای نامناسب تا وقتی که بیرون از دیوار حریم ساختمانشان بودند حادثه ای ایجاد نشد اما وقتی وارد حریم ساختمان در حال ساخت شدند حادثه ساز شدند .

ساختمان همسایه 3 طبقه است . در طبقه 2 و 3 دودکش ها با کلاهک اچ وارد حریم ساختمان در حال ساخت شدند . در این گونه مواقع چه باید کرد؟

 

بازخوانی پرونده اول مرگ خاموش

در سال 1387 در تهران خیابان یافت آباد مالک یک ساختمان یک طبقه، برای احداث ساختمان اسکلت بتنی، 5 طبقه شامل همکف و چهار طبقه حدود 80 متر ؛ جمعاً 700  متر مربع ؛ جواز تخریب و بازسازی گرفت و در بهار 1389 هم پایان کار را اخذ کرد . ناظر ساختمان  تک ناظر و مهندسی  بی توجه بود و متاسفانه برگه تعهدگذاشته و دیگر به ساختمان سر نزده بود . ناظرهای گاز به خاطر آموزش هایی که دیده اند اغلب حساسیت بیشتری دارند ولی در این ساختمان ناظر گاز هم بی توجه بود . سازنده بدون این که به دودکشهای ملک مجاور که وارد حریم ساختمان او شده بودند توجه کند شروع به تخریب  ملک قدیمی کرده وعملیات ساخت تا مرحله اسکلت هم پیش رفت  و دودکش های همسایه سر جایشان بودند و درز انقطاع هم رعایت شده بود . ساختمان قدیمی ملک در حال ساخت، پایان کار سال 1374 داشت. سازنده دیوار را سوراخ کرده و دودکش ها را بیرون داده بود . آن زمان تازه به یافت آباد گاز داده بودند و بازرس اداره گاز بدون توجه به این دودکشها که خلاف مقررات و غیر ایمن نصب شده بود ؛ کارشان را تایید کرده ودر سال 1375 کنتور گاز گرفتند .برای ساکنین این ساختمان ،که از سال 1375بهره برداری را شروع کردند تا سال 1389 اتفاقی نیفتاد . سازنده ساختمان جدید به ساکنین ساختمان همسایه در هر سه طبقه اطلاع داد که دودکش هایشان وارد حریم ساختمان درحال احداث او شده و با اطلاع و رضایت آنها، با زانویی فلزی و لوله دودکش فلزی ، دودکش ها را در درز انقطاع تا 50 یا 60 سانتیمتر بالای جان پناه بام امتداد داده و کلاهک H  برایشان گذاشت و ساکنین هم این کار را قبول کردند .سازنده برای طویل کردن دودکش ها  از لوله سیمانی استفاده نکرد؛ هر چند که لوله فلزی و سیمانی هر دو خطر جدا شدن دارند .قابل ذکر است که  عبور دودکش از درز انقطاع ممنوع است . برای این موارد راه حل اجرایی و ایمن وجود دارد . سازنده تيغه چيني هاي ساختمان جدید را انجام داد و دودکشها در درز انقطاع پنهان شدند . سفتکاری ساختمان جدید در بهار 1389و بعد هم نازک کاری به اتمام رسید و در تابستان برای سیمان کاری نمای دیوار سمت همسایه داربستهایی روی بام همسایه بر پا کردند و سیمان کاری انجام شد.

 

  • برای اینکه داخل دودکشها سیمان و مصالح وارد نشود با گونی و پارچه کلاهک ها را مسدود کردند ، ولی متاسفانه ملات ماسه سیمان داخل دودکش طبقه دوم رفت و در زانویی پایین گیر کرد و تقریبا از قطر 10 سانتیمتری آن 8 سانتیمتر مسدود شد اما چون تابستان بود و بخاری ها روشن نبودند مشکلی پیش نیامد . لوله دودکش فلزی طبقه دوم جدا شده بود و به جایی اتصال نداشت و طبقه سوم هم همینطور؛ اما دودکش کار میکرد و حادثه ای نداشت .

این ساختمان ؛ تک ناظره ، ناظر گاز و مجری گاز داشت و ساختمان را دیده بودند . در زمستان 1389 بخاری ها نصب شدند و همان روز اول در طبقه دوم هر 3 نفر ساکنان خانه ( زن و شوهر و دخترشان ) فوت کردند . ناظر گاز  در این حادثه گرفتار شد . در طبقه اول و سوم اتفاق بدی نیفتاد چون در طبقه اول دودکش را از پنجره بیرون داده بودند . موضوع به اورژانس و آتش نشانی و کلانتری و آگاهی کشید و اولیا دم ( پسر خانواده و پدر زن ) شکایت کردند و پرونده به دادسرای کیفری رفت . بازپرس قرار کارشناسی یک نفره ( تاسیسات مکانیکی ) را صادر کرد و کارشناس نظر داد و سپس در اواخر سال 1390 نظریه کارشناسی 3 نفره ارائه شد و بعد در سال 1391 نظریه کارشناسی 5 نفره ؛که به حکم قطعی منجر شد .

 

  • در کارشناسی یک نفره و سه نفره ، ناظر گاز ، مجری گاز ، سازنده ساختمان جدید ، تک ناظر ( با مسئولیت ناظر هماهنگ کننده و ناظر مکانیک ) احضار و همگی مقصر اعلام شدند و به اداره گاز تقصیری ندادند اما در کارشناسی 5 نفره پای اداره گاز هم به پرونده باز شد و مقصراعلام شد و مقصرین دیگر هم شامل متوفیان و سازنده ساختمان قدیمی به این پرونده اضافه شدند .مسلم بود که ناظرها و مجری گاز تبرئه نمیشوند . کارشناسان دادگستری اظهار داشتندکه ناظر گاز باید توجه جدی میکرد . تک ناظر هم مسلماً مقصر بود . پرسش این بود که چرا ناظر گاز مقصر است ؟ پاسخ این است که نباید تاییدیه میداد تا دودکش پلاک مجاور اصلاح شود . پلاک مجاور هم باید مجری و ناظر گاز میگرفت و دودکشها را اصلاح میکرد . سازنده ساختمان نوساز 25%، تقصیر گرفت چون …

….

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up