برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

1,547 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه صد و بیست 120

بازخوانی یک پرونده واقعی مرگ خاموش در اهمیت دریچه تبادل هوا ، مسوولیت مدیریت آپارتمان ( مدیر آپارتمان ) و بهره بردار کنندگان در تغییرات سیستم گرمایش آپارتمان با بازخوانی یک پرونده واقعی در مرگ خاموش ، عدم رسیدن احضاریه های دادگاه به ناظرین گاز و محکومیت آنها با بازخوانی یک پرونده واقعی در مرگ خاموش

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

این جلسه ادامه مباحث مرگ خاموش و مسئولیتهای سازندگان ، مجریان گاز ، ناظرین گاز ، ناظرین مکانیک، تک ناظرها و ناظرین هماهنگ کننده است . بحث این جلسه از مباحث مهم میباشد ولی تونل وحشت در حقوق مهندسی محسوب نمیشود، چون تونلهای وحشتناک و سنگین ، قبلاً پشت سر گذاشته شده است و البته دو تونل از مجموع 7 تونل وحشت هنوز باقیمانده است که یک تونل مرگ خاموش در جلسه بعد تشریح خواهد شد و تونل وحشت آخر مربوط به برگه استحکام است که در سفر چهارم گفته خواهد شد .ابتدا یک پرونده واقعی مرگ خاموش در اهمیت وجود دریچه های تبادل هوای آزاد با ذکر مقصرین آن بازخوانی خواهد شد.

بازخوانی پرونده اول : ( مرگ خاموش  )

در سال 1386 در یوسف آباد تهران یک ساختمان 8 واحدی شامل همکف پارکینگ و 4 طبقه تک واحدی 80 متری ، پایان کار میگیرد و بهره برداران در آن ساکن میشوند . ناظرگاز در سال 1385 یا 1386 برای اخذ کنتورتاییدیه گاز صادر کرده بود. این ساختمان دارای سیستم گرمایش موتورخانه شوفاژ مرکزی در زیرمین، و رادیاتور برای اتاقها و حمام و هال و پذیرایی بود . ناظر گاز تاکیدی بر اجرای دریچه های تبادل هوا در آشپزخانه همه واحدها نکرده بود و از روی بی توجهی فکر میکرد با توجه به وجود سیستم شوفاژ مرکزی، دیگر نیازی به این دریچه ها نیست . تک ناظر که نقش ناظر مکانیک و هماهنگ کننده را هم داشت به الزام وجود دریچه ها بی توجهی کرد و چه بسا اطلاعی هم نداشت .

  • این ساختمان 4 سال مورد بهره برداری قرار گرفت ؛ تا اینکه در زمستان سال 1390  مشعل موتورخانه خراب و منبع کویل دار آن هم سوراخ میشود. تا تعمیر و رفع نواقص توسط مدیر آپارتمان؛ حدود 3 روز گذشت و این واحدها در این مدت نه آب گرم برای استحمام داشتند و نه سیستم گرمایش دیگری برایث گرم کردن داخل واحد ها. در واحد طبقه دوم یک مادر و پسر 30 ساله اش در یکی از این سه شب که خیلی سرد بود و وسیله گرمایشی دیگری برای گرم کردن خانه نداشتند ، هر 5 شعله اجاق گاز آشپزخانه را روشن میکنند  و یک قابلمه بزرگ آب هم روی آن میگذارند تا هوا مرطوب و بخارآلود و به خیال خودشان هوای خانه گرم شود؛ غافل از این که بخار آب همراه با منواکسید کربن  حاصل از  دود اجاق گاز ، باعث تسریع در مرگشان میشود . نبود دریچه تبادل هوای آزاد و بسته بودن همه درها و پنجره ها به خاطر سرما ، و ترکیب بخار آب با منواکسید کربن باعث اسیدوز ریوی و نهایت مرگ این دو میشود بطوری که از ساعت 21  که اجاق را روشن میکنند ، فقط تا حدود 22.30 طول میکشد که از دنیا بروند.

در حادثه ایی مشابه ؛ در لواسان 5 کارگر افغانستانی با روشن کردن اجاق گاز بزرگ در اتاق و گذاشتن قابلمه بزرگ آب روی آن دچار مرگ خاموش شدند.

بخار آب قابلمه ، مرگ را سرعت بخشیده و هوای اتاق  هم که قابل تهویه نبود و اجاق گاز هم که دودکشی نداشت. همچنین دریچه تبادل هوای آزاد  نیز در اثر بی توجهی ناظر به لزوم وجود آن نصب نشده بود و در نهایت این حادثه رقم میخورد.

لازم به ذکر است که  حتی در ساختمانهای دارای  شوفاژ مرکزی و مخصوصاً در آشپزخانه  وجود دریچه تبادل هوای آزاد الزامی میباشد

  • هنوز هم بعضی ناظران گاز باور ندارند که دریچه تبادل هوا در ساختمانهای مذکور الزامی است . عبرتهای این پرونده پاسخی به اشکالات آنان است . فردای حادثه پدر خانواده بعد از بازگشت به خانه  مشاهده میکند که همسر و پسرش در آشپزخانه خوابیده و فوت شده اند . اورژانس و آتش نشانی و کلانتری و آگاهی  بعد از حضور درسر حادثه و انجام اقدامات قانونی دستور نقل و ا نتقال جنازه ها را به پزشکی قانونی میدهند . ساختمان هم پلمپ میشود . آتش نشانی علت را دود اجاق گاز دانست و گفت این ساختمان اشکال دارد ودریچه تبادل هوای آزاد ندارد و مالک را راهنمایی کردند که میتواند از سازنده شکایت کند .

در این حادثه آتش سوزی اتفاق نیفتاد چون داخل قابلمه فقط …

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up