دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد
جلسه صد و هفده 117
ممنوعیت تغییرات در دودکش های وسایل گاز سوز خانگی در زمان بهره برداری با بازخوانی یک پرونده واقعی مرگ خاموش و ارائه راه کار قانونی برای این قبیل تغییرات
خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی
این جلسه در ادامه مباحث مرگ خاموش و تونل وحشت سه بوده و عمدتاً مربوط به مهندسان ناظر گاز ، تاسیسات مکانیکی ، هماهنگ کننده و تک ناظره است . علت نامگذاری تونل وحشت این است که واقعا وحشتناک است و مردم بیگناه در زمان بهره برداری از خانه خود، در مرگ خاموش می میرند . عزیزانی که تا دیروز در کنار ما بوده و با ما غذا میخوردند و سالم و سرحال زندگی میکردند اما شب میخوابند و صبح فردا به خواب ابدی فرو می روند و یا خانواده هایی بوده اند که همگی در مرگ خاموش به رحمت خدا رفته اند . اینها نیازمند دقت بیشتر ناظران گاز میباشد.
بازخوانی پرونده اول درخصوص مرگ خاموش
پرونده مربوط به این حادثه، ناشی از ایجاد تغییراتی در دودکش بخاری گازی در زمستان سال 1390 در تهران میباشد. آپارتمانی در 4 طبقه 8 واحدی که هر طبقه 2 واحد و حدود 90 متر مربع بود، در سال 1388 در منطقه کوهسار در شمال منطقه شهران در تهران پایان کار و سندهای تفکیکی میگیرد و سازنده تمام واحدها را فروخته و همه واحدها دارای سیستم گرمایش بخاری گازی وآب گرم با آبگرمکن گازی دیواری بودند. البته الان در اکثر جاها در تهران خصوصاً شمال تهران ، دارای سیستم پکیج هستند و به خاطر ترس از مرگ خاموش ، از بخاری گازی پرهیز میکنند.خریداری واحد طبقه 2 غربی را در سال 1388 خریدای کرده و تصمیم میگیرد که در اواخر زمستان همان سال یا بهار سال بعد، عرض کمد دیواری یکی از اتاقها را حدود90 سانتیمتر بزرگتر کند.
سمت چپ این کمد دیواری مطابق شکل زیر و پلان ، محل دریچه لوله دودکش بخاری گازی در دیوار بود .
- بعد از بازدید نجار و سازنده کمدها ؛ ایشان به مزاحمت دودکش برای تعریض کمد اشاره میکند و مالک هم در پاسخ به وی میگوید که خودش دیوار را شیارزده و لوله دودکش بخاری را جابجا میکند. بعد خودش شخصاً محل جدید دریچه دودکش را مشخص کرده و با لوله سیمانی آزبست و زانویی 45 درجه آن را به لوله دودکش موجود متصل می کند.
مطابق شکل انتهای صفحه متاسفانه این تغییرات را طوری انجام میدهد که لوله دودکش به صورت سیفون عمل می کند ، یعنی دود ابتدا باید به سمت پایین میرفت و بعد به سمت بالا مسیر خود را پیدا میکرد. در حالی که دود نمیتواند در مسیر سیفونی حرکت کند و نمیتواند مثل آب در سیفون فاضلاب جریان پیدا کند .
قابل ذکر است که فرد غیر متخصص و ناشی در صنعت ساختمان؛ با آدم جانی و قاتل و خائن تفاوتی ندارد. تفاوتشان فقط در عمدی و غیر عمدی بودن کارشان است وگرنه نتیجه کارشان یکی است . به همین خاطراست که باید در ساختمان سازی مجری ذیصلاح حضور مفید و موثر داشته باشد .
مطابق شکل ،کار تغییرات دودکش و ساخت کمد به پایان می رسد ؛ بدون این که نجار اطلاعی از نحوه ساخت دودکش داشته باشد و همچنین مالک بداند که چه اشتباه خطرناکی در اجرای دودکش مرتکب شده است . مالک نادان بعد از مدتی دچار مشکلات اقتصادی و چکهای برگشتی شده و مجبور به فروش خانه میگردد و با پول فروش خانه در همان محله ،واحدی 60 متری اجاره میکند .
خریدار جدید این واحد، یک خانواده سه نفره ؛شامل والدین و یک فرزند پسر تک فرزند 20 ساله، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه تهران بودند که از مهرماه1390 در آن ساکن شدند و اتاقِ دارای کمد این پرونده را برای پسرشان در نظر گرفتند که مناسب ایشان و محل نگهداری کتابهایش باشد . در فصل سرما و حدود آذر ماه سال 1390بخاری گازی در اتاق پسر نصب میشود و پسر جوان خانواده ساعت 11 شب که برای خواب به اتاقش میرود ، و بخاری گازی که روشن بود، متاسفانه گاز مونوکسید کربن استنشاق کرده و دچار مرگ خاموش میشود . صبح روز بعد که والدینش از دانشگاه نرفتن او متعجب میشوند ، وقتی به اتاقش میروند با پیکر بی جان پسرشان مواجه میشوند. بعد از حضور اورژانس ، فوت پسر جوان تائید می شود و بعداز صورت جلسه کلانتری و اداره آگاهی ، جنازه به پزشکی قانونی منتقل میشود و بعد از بررسی اعلام گردید که مرگ در اثر استنشاق گاز مونواکسید کربن بوده است .
در پرونده حادثه ایی که قبلاً بررسی شد، پسر جوان در سوئیت کوچک 38 متری در اثر کمبود اکسیژن ناشی از نبودن دریچه تبادل هوای آزاد برای پکیج ، فوت کرد اما در این حادثه، مرگ در اثر کمبود اکسیژن نبود، بلکه به …
….