دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد
جلسه صد و یازده 111
خسارات جانی مربوط به عدم اجرای فیوز محافظ جان با بازخوانی پنج پرونده واقعی ، شرح عملکرد چاه ارت و نحوه اجرای قدم به قدم آن ، شرح عملکرد همبندی و نحوه اجرای آن ، شرح چاه صاعقه گیر و نحوه اجرای آن
خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی
این جلسه از جلسات بسیار مهم و با اهمیت است و به همین دلیل نام آنرا تونل وحشت نامیده ایم.معنی و مفهوم آنرا با بازخوانی چند پرونده برای شما تشریح خواهیم کرد .
بازخوانی پرونده اول
در سال 1390 ساختمانی 24 واحده در منطقه نیاوران تهران ساخته می شود و سازنده که مالک مجموعه هم بود، موفق به اخذ پایانکار میشود .طبقه آخر این برج یک واحد پَنت هاوس بود که مالک، آن را به یک زوج جوانی فروخته بود. در داخل اتاق خواب مستر؛ حمامی بود که داخل آن سونا و جکوزی نصب شده بود که ساکنین از آن روزانه استفاده میکردند.با کمال تاسف بعد از سه ماه بهره برداری از این واحد و استفاده از جکوزی؛ در یک روزی که خانم خانه قصد استفاده از جکوزی را دارد ؛ بعد از وارد شدن به آن و زدن کلید استارت برای روشن شدن؛ جکوزی اتصال کرده و خانم خانه در داخل جکوزی دچار برق گرفتگی می شود و به دلیل نداشتن فیوز محافظ جان در این ساختمان ؛ فیوز اصلی برق نمی پَرَد و منجر به فوت ایشان می کنند. بعد از ظهر که همسر این خانم به خانه برمیگردد با صحنه دلخراش برق گرفتگی و فوت همسرش در داخل جکوزی مواجه میشود و بلافاصله با اورژانس و آتش نشانی تماس میگیرد.مالک با گرفتن وکیل، در دادگاه کیفری بر علیه سازنده اقدام شکایت میکند و در این پرونده با نظر کارشناس رسمی دادگستری در رشته برق، 7نفر به دادگاه خوانده می شوند .
- افرادی که به دادگاه خوانده میشوند شامل : مجری ذیصلاج، سازنده که مالک زمین هم بود،مهندس ناظر برق ، مهندس طراح نقشه های برق، مهندس ناظر هماهنگ کننده، نصاب جکوزی، فروشنده جکوزی. در دادگاه از مهندس ناظر برق سئوال شده که به چه دلیل برای ساختمانی که فاقد فیوز محافظ جان است ؛ تائیدیه پایانکار صادر کرده اید؟ وی در پاسخ میگوید که طراح در نقشه ها کلید محافظ جان را طراحی نکرده بود.کارشناس در دادگاه به وی اینگونه پاسخ میدهد که شما به عنوان مهندس ناظر، وظیفه پایش نقشه ها را دارید و باید این موضوع را گزارش میکردید. در این پرونده مهندس ناظر برق 15% و مهندس طراح برق 10% تقصیر گرفتند.نصاب جکوزی 10% به دلیل عدم نصب صحیح واستاندارد جکوزی؛ فروشنده جکوزی 15% به دلیل استفاده از لامپ 220ولت روشنایی در جکوزی که میبایست از لامپ های 12ولت LED استفاده میکرد.سازنده هم 30% و مجری ذیصلاح 20%تقصیر میگیرد.مهندس ناظر هماهنگ کننده در این پرونده تبرئه می شود.
با بازخوانی این پرونده به اهمیت لزوم فیوز محافظ جان پی میبریم واینکه وجود این کلید درساختمان؛ از اهمیت خاصی برخوردار است .
- جهت اطلاع لازم است در خصوص برق گرفتگی توضیح مختصری داده شود. آستانه برق گرفتگی بدن انسان حدود 30میلی آمپر میباشد و بدن انسان توانایی تحمل تا40میلی آمپر برق را دارد و بیش از این مقدار باعث برق گرفتگی و مرگ خواهد شد. به همین دلیل فیوز های حفاظ جان را طوری ساخته اند که اگر نشت برق از داخل واحد بیش از 25میلی آمپر باشد به طور اتوماتیک فیوز عمل کرده و …
….