برای تهیه پک دوره جامع همراهPDFبه تلگرام 09900992534 یا ای دی https://t.me/team_center_support پیام بدید

2,201 بازدید
حقوق مهندسی ایران

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه یازده 11

بخش اول از نحوه گزارش نویسی در مرحله گودبرداری ( خاکبرداری )

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی
  • عنوان گزارش گودبرداری را گزارش خاکبرداری نیز می گویند که این گزارش یکی از مهمترین گزارشات مهندس ناظر به لحاظ حقوقی می باشد چرا که حوادث ایجاد شده در این مرحله آثار و تبعات حقوقی و کیفری بسیار زیادی داشته و دارد که در سفر دوم و سوم به تفصیل به آن پرداخته خواهد شد. چه بسا مهندسین ناظری هستند که در محاکم قضایی محکوم به پرداخت خسارات زیادی شده اند، شامل پرداخت مبالغ از 20 میلیون تومان تا 600 میلیون تومان. گاهی سهم تقصیر ناظرین در این حوادث از 5 درصد تا 60 درصد رقم خورده است و گاهی علاوه بر پرداخت وجه نقد، محکومیتهای حبس از شش ماه تا چهار سال و نیم نیز برای مهندسین صادر شده است.

پرونده های حوادث جانی ناشی از گودبرداری به دستور دادستان استان تهران که به سایر استانها هم تسری پیدا کرده، مستقیما به دادگاه جنایی ارجاع داده می شود که در سفرهای آتی شرح داده خواهد شد که دادگاه جنایی چه تفاوتی هایی با دادگاه کیفری دارد بعنوان مثال در دادگاه جنایی ابتدا متهم (مهندس ناظر و سازنده) را بازداشت کرده و سپس به جرم ایشان رسیدگی می شود اما در دادگاه کیفری، بازپرس دادسرا به کمک کارشناسان، پرونده را مطالعه کرده و اتهام را بررسی نموده و اگر متهم تبرئه نگردد آنگاه مجازات می شود. درواقع به تشخیص دادستان اگر عوامل سازنده ساختمانِ در حال گودبرداری باعث ایجاد خسارت جانی به ساکنین ملک مجاور شوند این جرم از مصادیق جرم جنایی است و باید در دادسرای جنایی مورد بررسی قرار گیرد.

مباحث این موضوع بطور عمیق در جلسات آتی شرح داده خواهد شد و عجالتا در این جلسه مطالب بصورت سطحی عنوان می گردد.

  • در این جلسه به شرح نحوه گزارش نویسی مهندسین ناظر در مرحله گودبرداری پرداخته می شود و آنجا که آثار و تبعات این موضوع برای مهندسین محاسب و مجری نیاز به یکسری پیش نیاز است در نتیجه این موارد در آینده تشریح می گردد بعنوان مثال مهندس محاسبی که از ارائه نقشه سازه نگهبان استنکاف نموده بود محکوم به ماده 293 قانون مجازات اسلامی شد، به این معنی که رفتار ایشان به منزله قتل عمد تلقی شد و حکم اعدام و قصاص برای مهندس محاسب صادر گردید که در دادگاه تجدید نظر حکم قتل عمد به قتل غیر عمد تبدیل شد.

لازم است مهندسین ناظر توجه نمایند که پس از حمل نخاله های حاصل از تخریب به مالک تذکر دهند تا اقدام به خاکبرداری نکرده و نسبت به ساخت سازه نگهبان مطابق نقشه مصوب اقدام نماید که نیاز به حفر چاه های کنار پلاک مجاور توسط مقنی می باشد. بعنوان مثال عمق گودبرداری 4 متر است و در نقشه، عمق چاه،  5 متر با فاصله 3 متر قید شده که پس از قرار گرفتن قیدهای عمودی درون چاه تا تراز زیر بتن فونداسیون، بتن ریزی می گردد، علاوه بر آن، نقشه دارای قیدهای افقی و مایل نیز می باشد که قیدهای افقی در حد فاصل اعضای عمودی در محل مناسب نصب می شود و از آنجا که نصب اعضای مایل سازه نگهبان تا قبل از خاکبرداری میسر نیست، بنابراین حتما باید سپر خاکی (پشته خاکی) در سمت پلاک مجاور حفظ گردد که عرض آن معمولا 60 الی 70 درصد عمق گود می باشد که پس از اتمام خاکبرداری لازم است اعضای مایل و خرپایی اجرا گردد.

  • توصیه اکید می گردد طی دستورکاری از مالک زمان شروع به کار، درخواست شود راننده بیل یا لودر، نخاله های حاصل از تخریب را برداشته و وقتی به رقوم صفر-صفر رسید تسویه حساب کرده و لودر و بیل مکانیکی محل را ترک کنند. اغلب از سوی راننده لودر، بیل، پیمانکار خاکبرداری و همچنین مالک مقاومت های جدی با ناظر می شود مبنی بر اینکه خاکبرداری بطور کامل بایستی انجام شود و سپس سازه نگهبان اجرا گردد. اغلب حوادث مربوط به گودهایی که ریخته شده دقیقا به همین دلیل بوده و ناظرین اظهار داشته اند که این موضوع را شفاها تذکر داده­اند اما بدیهی است که در دادگاه این دلایل  پذیرفته و قابل اثبات نیست. بنابراین  ناظرین باید یک دستور کار تهیه و قبل از شروع خاکبرداری و اواخر عملیات تخریب به مالک داده و رسید اخذ نمایند (این دستور کار بعضا بدون گزارش به شهرداری، ناظرین را نجات می­دهد)

پس از اینکه دستور کار به مالک ابلاغ شد یک گزارش در ابتدای شروع بکار ماشین آلات در جمع آوری نخاله ها به شهرداری داده شود با این محتوا که: “مالک اجازه خاکبرداری ندارد و فقط باید نخاله برداری کرده و سپس سازه نگهبان اجرا شود و پس از آن شروع  به خاکبرداری (گودبردای) نماید.”

….

 مجموعه پرسش و پاسخ های تخصصی مهندسی و حقوقی را در چراجویی بخوانید >> کلیک کنید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up