دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی ، پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل سالها تحقیق و پژوهش ایشان است هزینه پرداختی شما در جهت بهبود کیفیت خدمات سایت و استمرار فعالیت آن هزینه میشود و استاد میررضوی هیچ نفعی از عواید آن ندارند.
جلسه هفت 7
نکات تکمیلی بیمه نامه ها و نحوه دادن شروع بکار و نحوه تکمیل فرم گزارش همجواری و شرح مختصری از گزارشات مرحله ای مهندسین ناظر
خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی
در ادامه بحث بیمه، نکات تکمیلی را به شرح زیر بررسی می نماییم
پس از ارائه بیمه نامه توسط مالک، در صورت وجود نقص یا کاستی در کلوزهای بیمه نامه می توان مالک را راهنمایی کرد تا با مراجعه به شرکت بیمه و پرداخت هزینه و درخواست الحاقیه، کلوزهای مورد نظر را تهیه کند. در خصوص بیمه نامه باید مراقب مشاوره های غلط شعبات فروش بیمه بود، بطوریکه مالکین زیادی از این ناحیه آسیب دیده اند، بعنوان مثال در بیمه نامه های جبران خسارت مالی املاک مجاور، قسمتی وجود دارد با عنوان “جبران خسارت وارده به اشخاص ثالث” که دارای هزینه کمی است، همچنین در بیمه نامه های مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان نیز کلوز 12 وجود دارد که مربوط به جبران خسارت جانی وارده به اشخاص ثالث است که نسبت به گزینه هم نام خود در بیمه نامه املاک مجاور، هزینه بیشتری دارد.
مشاهده شده است که شعبات فروش بیمه برای جذب مشتری، پیشنهاد خرید گزینه شخص ثالث بیمه املاک مجاور را بجای کلوز 12می دهند و بدلیل جذابیت قیمت، مالکین نیز از این مورد استقبال می کنند اما در این حالت، هنگام وقوع خسارت جانی برای اشخاص ثالث در محیط کارگاه ساختمانی ، پرداخت خسارتی از سوی بیمه گر در این خصوص صورت نمی گیرد. در خصوص قدرالسهم تقصیر مهندسین ناظر نیز، اگر چنانچه کلوز فوق تهیه نشده باشد پرداخت خسارتی صورت نخواهد گرفت.
نکته بعدی در بررسی بیمه نامه، تهیه کلوز شماره 15 یعنی پوشش کارهای نامرتبط به نوع فعالیت است. در صورت عدم خریداری کلوز شماره 12 بیمه ایران یعنی صدمات وارده به اشخاص ثالث، حتی با خریداری کلوز 15، کمکی به دریافت خسارت جانی وارده به اشخاص ثالث از بیمه گر، نخواهد کرد. مانند مورد بازخوانی پرونده مرگ خانم مسنی که به علت برخورد میلگرد با سرش داخل خیابان فوت شد.
ترکیب کلوزهای یاد شده با کلوز 12 برای دریافت خسارت، اهمیت بسزایی دارد
- اشکال دیگری که به بیمه نامه های ذکر شده در بالا وارد است، این است که بیمه نامه امول مجاور را، معمولا مالکین برای مدت زمان های کوتاه سه، چهار یا شش ماهه خریداری کرده و نسبت به تمدید آن نیز اقدامی نمی کنند. از طرفی بیمه نامه مسئولیت مدنی بدون کلوز 12 تهیه می شود در نتیجه در صورت بروز حادثه برای شخص ثالث، پس از اتمام دوره بیمه نامه اموال، خسارتی پرداخت نمی شود. توجه کنید پرونده های بسیاری از بیمه ایران در دسترس هست که بدلیل همین مورد و تهیه بیمه نامه اشتباه، هیچ خسارتی از طرف بیمه، قابل پرداخت نبوده است. در صورتی که مالکی بیمه نامه ای به این شکل (غلط) تهیه کرد مهندسین می توانند ایرادات آن را به مالک توضیح داده و ایشان را راهنمایی نمایند.
مجددا تاکید می شود که مهندسین نیز هنگام تهیه بیمه نامه های مسئولیت، کلوز 12، یعنی پوشش صدمات جانی وارده به اشخاص ثالث در محیط کارگاه ساختمانی را همواره خریداری نمایند.
موضوع دوم که در این جلسه مطرح می شود مربوط به اخذ رسید و شماره سریال کد رهگیری هزینه حمل نخاله پسماند در شهر تهران قبل از صدور برگه شروع بکار است. زیرا گزارشات ناظر و برگه شروع بکار بدون ارایه کد رهگیری پسماند در دفاتر الکترونیک ثبت نمی شود، حال اگر مالک این مورد را انجام ندهند و از تهیه آن سرباز زند تکلیف چیست؟
….