1,337 بازدید
حقوق مهندسی ایران

برای دریافت فایل PDF کلیه جلسات بصورت یکجا به واتسآپ 09900992534 درخواست ارسال کنید

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه هفتاد و شش ۷۶

شرح آسیب شناسی کلاهبرداری فروشنده در مبایعه نامه ملک یا آپارتمان

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

در ادامه مباحث جلسات قبل و بحث مبایعه نامه ، در این جلسه حالتی را بررسی خواهیم کرد که درآن فروشنده قصد کلاهبرداری داشته باشد و به آسیب شناسی آن خواهیم پرداخت.اما قبل از شروع این مبحث لازم است توضیح تکمیلی در خصوص جمله ای که در جلسه قبل ؛ که در انتهای آن جمله معروف و طلایی ” کافه خیارات ….. ” به نوشتنش توصیه شد؛ بپردازیم .در انتهای جمله گفتیم که ” وجه التزام بدل از اصل تعهد نمی باشد “. بدل از اصل تعهد یعنی چه؟ معمولاً خریدار در خصوص پرداخت وجه التزام تمکین نمیکند و کار به دادگاه کشیده می شود.وقتی خریدار همراه وکیلش به دادگاه می آید؛ وکیل مدافع خریدار به قاضی میگوید با توجه به اینکه موکلم قصد پرداخت ثمن معامله را دارد وقرار نیست که قرارداد فسخ گردد و می خواهد به تعهدش عمل نماید ، دیگر نیازی به پرداخت وجه التزام نیست.بنابراین با توجه به رویه های قضایی مختلف و اختلاف نظر بین قضات ، بنا به توصیه حقوق دانان و وکلاء ؛ نوشتن جمله “وجه التزام بدل از اصل تعهد نمی باشد” باعث میشود که فروشنده هم بتواند ثمن معامله و هم وجه التزام ناشی از دیرکرد عمل به تعهد خریدار را دریافت نماید .

  • درحالتی که بین طرفین مقرر شده است قرارداد فسخ گردد، هم به همین صورت است .ممکن است وکیل مدافع خریدار با این عنوان که قرارداد میخواهد فسخ گردد و دیگر نیازی به پرداخت وجه التزام نیست قاضی را دچار اشتباه نماید. بنابراین دفاع فروشنده در این گونه مواقع وعنوان کردن این موضوع که خریدار به تعهدش عمل نکرده و این وجه التزام به دلیل عدم انجام تعهدات می باشد و بدل از اصل تعهد نیست ؛ بتواند قاضی را مجاب نماید که حکم پرداخت وجه التزام را صادر نماید .
در ادامه به بحث اصلی خود یعنی آسیب شناسی مبایعه نامه هایی می پردازیم که فروشنده قصد کلاهبرداری دارد. اولین کاری که خریدار باید در هنگام خرید یک ملک یا آپارتمان، قبل از نوشتن مبایعه نامه انجام دهد، این است که باید بدانید این ملک یا آپارتمان توقیف ثبتی نباشد .جهت جلوگیری از تشکیل پرونده و دعواهای حقوقی به هیچ وجه نباید قبل از استعلام از اداره ثبت و کسب اطلاعات کافی درزمینه وضعیت ثبتی ملک یا آپارتمان مورد معامله ،نسبت به تنظیم و امضای مبایعه نامه اقدام گردد.پس استعلام ثبت یکی از مهمترین مراحل و اولین مرحله  قبل از خرید هر ملک و یا آپارتمان می باشد .

یکی دیگر از معضلاتی که پرونده های زیادی در خصوص آن وجود دارد این است که، کنترل گردد این ملک یا آپارتمان اوقافی نباشد . و یا اینکه در محدوده ای نباشد که میراث فرهنگی درخصوص ساخت ویا تعداد طبقات آن محدودیتی اعلام کرده باشد . در مناطقی، اوقافی بودن ملک رسماً درداخل سند نوشته شده است و در این گونه موارد تکلیف خریدار روشن است که این ملک اوقافی است . اما بسیارمواردی وجود دارد که در داخل سند، اوقافی بودن ملک ثبت نشده است و یا اساساً سند ندارد و به صورت بنچاق است.درمواردی که سند وجود دارد اما اوقافی بودن ملک ثبت نشده است باید خریدار با تفحص  و تحقیق میدانی از همسایگان و اهالی محله به این موضوع پی ببرد. اما اگر اساساً سندی وجود ندارد و خریدار می خواهد مبایعه نامه را با مبایعه نامه جدید خریداری کند باید به این نکته دقت نماید که  مبایعه نامه سالهای قبل این ملک را هم از فروشنده تحویل گیرد.خریدار باید بداند که فروشندۀ این ملک بدون سند رسمی، مبایعه نامه های قبلی این ملک را دارد یا نه .و باید حتماً اصل این مبایعه نامه ها را از فروشنده تحویل بگیرد.

  • کنترل دیگری که باید برای خرید ملک های قدیمی و کلنگی ، مد نظر خریداران باشد این است که خریدار باید بداند که ملک مورد نظرش در محدوده میراث فرهنگی نباشد.که این موضوع بیشتر مربوط به ملک میباشد نه آپارتمان.چون اغلب این ساختمانها محدودیت ارتفاع دارند و درصورتی که خریدار قصد تخریب و نوسازی را داشته باشد میراث فرهنگی اجازه ساخت ، ساختمان با ارتفاع زیاد را نمی دهد .

سومین کنترل ؛ کنترل سند ملک است که در طرح شهرداری و یا مترو نباشد.در این موارد به راحتی میشود از مترو و شهرداری استعلام گرفت.

کنترل مهم دیگری که باید انجام شود این است که ملک و یا آپارتمان مورد نظر ؛ معارض نداشته باشد. یعنی اینکه پشت قباله مهریه کسی نباشد که این موضوع به ندرت پیش می آید و در سند نوشته نمی شود اما باید …

….

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up