750 بازدید
حقوق مهندسی ایران

برای دریافت فایل PDF کلیه جلسات بصورت یکجا به واتسآپ 09900992534 درخواست ارسال کنید

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه شصت و نه ۶۹

نحوه انعقاد قرارداد نظارت ، بیان تاریخ شروع قرارداد نظارت و اخذ وکالتنامه از نماینده مالک ، نحوه تمدید قرارداد نظارت ، بحث روش تعویض ناظر بیان آنکه اتمام مدت قرارداد رافع مسئولیت مهندس ناظر نمی باشد ، شرح اهمیت صدور پروانه تعویض ناظر ( پیرو پروانه ) برای تعویض ناظر

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

موضوع این جلسه بحث درخصوص نحوه تنظیم قرارداد نظارت بین مهندسان ناظر، چه تک ناظره و چه چهارناظره با مالک می باشد . مهندس ناظر باید در روزی که در دفتر خانه برگه تعهد محضری خود را گواهی امضا می کند در همان روز هم باید  قرارداد نظارت توسط مالک و ناظر امضا گردد.توصیه می شود که مهندس ناظر نباید خود به تنهایی به دفتر خانه رفته و برگه تعهد نظارت را گواهی امضا نماید و سپس آن را تحویل مالک بدهد بلکه باید به همراه مالک در دفتر خانه حاظر شود و بعد از گواهی امضای قرارداد نظارت، که در هر استانی ممکن است متفاوت باشد را به مالک داده و مالک باید با درج نام و نام خانوادگی و تاریخ ، تمام صفحات قرارداد را امضا و اثر انگشت نماید . ومهندس ناظر هم باید تک تک صفحات را با درج نام و نام خانوادگی خود و ثبت تاریخ ، ممهور به مهر نماید . قرارداد نظارت باید در دو نسخه تنظیم گردد که یک نسخه آن نزد مالک و یک نسخه نزد مهندس ناظر باقی می ماند .البته در بعضی استانها ممکن است که قرارداد ها سه نسخه ای باشد و یک نسخه هم نزد سازمان نظام مهندسی استان بایگانی می شود .

 

  • موضوع مهم بعدی که بسیار قابل تامل می باشد این است که باید توجه شود که امضای مالک برروی صفحات قرارداد حتماً امضای واقعی خودش باشد .برای اینکه از این موضوع مطمئن شوید باید حتماً در حین امضای فرم تعهد نظارت در دفتر خانه اسناد رسمی مهندس ناظر همراه مالک حضور داشته باشد چون این فرم گواهی امضای محضری می شود و مالک در دفتر خانه مجبور است که امضای خود را معرفی نماید . خوشبختانه الان دفتر خانه های اسناد رسمی با دقت و وسواس بیشتری امضاها را گواهی امضا می نمایند .به همین جهت مهندس ناظر باید یک برگ کپی از برگه تعهد امضا را نزد خود جهت کنترل امضای مالک ومقایسه آن با امضای قرارداد نگه دارد .موضوع مهم بعدی این است که فردی که می خواهد قرارداد نظارت را امضا کند یا باید مالک باشد و یا وکالتنامه کاری مبنی بر اخذ پروانه ساختمانی از طرف مالک زمین داشته باشد که اگر این وکالتنامه وکالت بلا عزل باشد خیلی بهتر است. ناظر باید کپی آن وکالت نامه را از طرف مقابل تحویل گرفته و نزد خود نگه دارد تا جایگاه آن فرد نزد مهندس ناظر مشخص گردد.

موضوع دیگر تاریخ شروع قرارداد نظارت ( منظور شروع مسئولیت مهندس ناظر نیست) می باشد.آیا این تاریخ ؛ تاریخ امضای قرارداد است یا تاریخ صدور پروانه ساختمانی ؟

این تاریخ دو رویه مختلف دارد و آن زمانی است که مالک و ناظر با هم به اختلافات مالی میخورند.لازم به یادآوری است که این قرارداد صرفاً یک قرارداد مالی بین ناظر و مالک می باشد و ربطی به تعهد نظارت مهندس ناظر ندارد و اگر زمان آن هم به پایان برسد از مسئولیت و تعهد مهندس ناظر نمی کاهد و مسئولیت مهندس ناظر مطابق تبصره 7 ماده 100 قانون شهرداری اززمان صدور پروانه ساختمانی می باشد.

حال میخواهیم بدانیم این قراردادمالی زمان شروعش از تاریخ امضای قرارداد است که ممکن است چند ماه قبل از صدور پروانه میباشد یا از زمان صدور پروانه ساختمانی ؟

متاسفانه رویه شروع تاریخ این قرارداد در شورای انتظامی و محاکم قضایی با هم متفاوت است

  • به عنوان مثال در شورای انتظامی استان تهران تاریخ شروع این قراردادمالی را از تاریخ صدور پروانه ساختمانی در نظر میگیرند . اما درمحاکم قضایی تاریخ شروع ؛ همان روزی که قرارداد بین طرفین، امضاء و رد وبدل می گردد، را در نظر می گیرند که رویه محاکم قضایی به سود مهندس ناظر می باشد به این دلیل که درصورت بروز اختلاف ، ناظر می تواند حق الزحمه بیشتری از مالک دریافت نماید.
موضوع بعدی بحث تمدید قراردادنظارت می باشد
  • که این مدت قرارداد در استانهای مختلف متفاوت می باشد. لازم به ذکر است که تعرفه ای که هر ساله توسط هیات های چهارنفره هر استانی تصویب میشود رقم ریالی آن صرفاً برای مدت زمان اعتبار قرارداد منعقد شده بین ناظر و مالک می باشد.و اگر تاریخ این قرارداد به پایان رسید و موکول به سال دیگر شد مالک باید مابه تفاوت تعرفه سال جدید با سال قبل را که در متراژ ساختمان ضرب می شود را به مهندس ناظر پرداخت نماید .

 

  • همانطور که قبلاً گفتیم رویه شورای انتظامی با رویه کمیته داوری متفاوت است . لازم به توضیح است که به دلیل اختلافات زیاد بین مالک و مهندس ناظر بر سر مابه تفاوت حق الزحمه نظارت، در اواخر دهه 80 کمیسیون …

….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید