526 بازدید
حقوق مهندسی ایران

برای دریافت فایل PDF کلیه جلسات بصورت یکجا به واتسآپ 09900992534 درخواست ارسال کنید

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه شصت و چهار 64

بیان هماهنگی بین ناظرین سازه و تاسیسات مکانیکی بمنظور مشخص کردن بازشوهای داکت های تاسیساتی در سقف ها ، بازخوانی پرونده در مسئولیت ناظر برق ، تاکید به ناظرین مبنی بر کنترل اتصال صحیح بالابرها به سقف ها ، بازخوانی پرونده در مسئولیت صاحب زمین در صورت دخالت در امر ساخت

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

دراین جلسه مسئولیتهای ناظرین تاسیسات مکانیکی و مختصری هم مسئولیت های ناظرین برق در ساختمانهای چهارناظره مورد بحث قرار خواهدگرفت . پروندههایی وجود دارد که ناظران را به دلیل عدم اعلام گزارش در موعد و به دلیل بریدن و تخریب تیرچه سقفها برای تعبیه و عبور کانالهای کولر و بازشو داکتهای تاسیساتی و غیره توسط مالکین ، در شورای انتظامی سازمان و محاکم قضایی به چالش می کشاند و مهندس ناظر سازه این مورد را گزارش کرده که تیرچه ها بریده شده و به سقف آسیب رسیده است و سازنده در مرحله سفت کاری از ناظر تاسیسات مکانیکی و هماهنگ کننده و مجری ذیصلاح در شورای انتظامی طرح دعوا میکند و اعلام میکند که ناظر تاسیسات مکانیکی و هماهنگ کننده این موارد را به موقع اطلاع نداده اند که اجرا و رعایت شود. و ناظرین هم این موارد را به دلیل بی دقتی گزارش نمی کنند .

متاسفانه به دلیل همین بی دقتی ناظران؛ د رتهران سونامی شکایات به شورای  انتظامی و مراجع قضایی آغاز شده است و اکثر مهندسان حتی خود اقرار به این دارند که نمی دانند چه کار باید بکنند ؟ و متاسفانه آگاهی ندارند که چگونه از ابزارهایی که در دست دارند استفاده نمایند . و حتی د رخصوص  نحوه گزارش دادن هم با مشکل مواجه میشوند .

 

راه حل اینگونه مسائل بدین صورت است که مهندسان ناظر تاسیسات مکانیکی و تاسیسات برقی در حین اجرای فونداسیون ، نقشه های خود را با نقشه های سازه انطباق دهند و این انطباق بسیار مهم می باشد. عمده مسائل و مشکلات بیشتر به خاطر تاسیسات مکانیکی مانند کانال های کولر و داکت ها بوجود می آید.بنابراین مهندسان ناظر سازه و تاسیسات باید به یک توافق جمعی برسند و در نهایت طی یک دستورکاری به مالک نحوه اجرای آن را ابلاغ نمایند . و مهندس ناظر سازه در حین کار اگر متوجه شد که به سازه سقفها در حین اجرای تاسیسات مکانیکی آسیب وارد شده است، لازم است این مورد را گزارش نماید.

البته پیشنهاد می شود در خصوص خروجی انطباق نقشه های سازه با تاسیسات برقی و مکانیکی ، هر چهار ناظر به همراه مالک صورت جلسه ای را تنظیم نموده و تصمیمات اتخاذ شده را صورت مجلس نمایند . دراین صورت دیگر نیازی به دستور کار نمی باشد . اما اگر مالک صورت مجلس را امضا نکرد در این حالت دستور کار لازم می باشد و گزارشات به شهرداری در موعد هم کارساز خواهد بود .

در این قسمت قصد داریم پرونده ای را که مربوط به تاسیسات برقی می باشد را بازخوانی کنیم .

بازخوانی پرونده اول

حادثه این پرونده در سال 1393 و به منطقه جنوب شرقی تهران مرتبط میشود .مالک جواز را در سال 1390 دریافت نموده و ساختمان تک ناظره بود.ساخت این ساختمان به مراحل پایانی می رسد . در مقابل درب ورودی پارکینگ این ساختمان درخت قطوری وجود داشت که مالک تمام مجوزهای قطع درخت را گرفته بود و جرائم مربوط به آن را هم پرداخت کرده بود .اما مالک این تصمیم را گرفته بود که در آخر کار اقدام به قطع درخت نماید .

مالک از اوستای آهنگری که مشغول ساخت درب پارکینگ بود خواهش میکند که بعد از اتمام کارش این درخت را هم قطع نماید .با توجه به اینکه کابل برق از روی این درخت عبور کرده بود و به دو تیر برق در طرفین این درخت وصل بود ؛ به نکات ایمنی این موضوع در حین قطع درخت توجهی نمیشود و با توجه به سنگینی درخت ، در حین افتادن ، کابل برق دار را هم باخود به پائین می کشد و این کابل برق با سر کارگر آهنگر برخورد کرده و موجب برق گرفتگی و نهایت مرگ او می شود .

در کارشناسی نهایی ؛  مهندس ناظر 10% تقصیر ، کارگر متوفی 5% تقصیر به دلیل جاگیری بد ، اوستای آهنگر هم 40% تقصیر ، و مالک هم 45% تقصیر می گیرند (درسال 1394 حکم قطعی شد ) . البته دراین پرونده شهرداری را هم میشد به دلیل عدم درج نام مهندس مجری ذیصلاح در پروانه ساختمانی  به چالش کشاند .

 

  • لازم به یادآوری است درصورتی که درنظریه کارشناسی؛ شهرداری ها به دلیل عدم درج نام مجری ذیصلاح در پروانه ساختمانی  تقصیر نگیرند، می شود  با  استناد به بند 10 ماده 33  آئین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی  به این نظریه اعتراض کرد و شهرداری  را هم مقصر اعلام کرد  و حتی سازمان نظام مهندسی هم به دلیل اینکه بدون درج نام مجری ؛ اقدام به معرفی ناظر نموده است را هم می شود در محاکم ، محکوم نمود.

متاسفانه دراین پرونده ناظر بیمه مسئولیت حرفه ای هم نداشت و مجبور به پرداخت دیه قدرالسهم خود شد.

این پرونده چند نکته مهم داشت :

  • ناظر باید عبور سیم برق از روی درخت را گزارش میکرد. و دراین خصوص دقت کافی را مبذول می داشت . و باید اعلام می کرد که این سیم از روی درخت عبور کرده و لازم است قبل از بریدن درخت توسط مامورین اداره برق این کابلها آزاد سازی شوند .
  • این ساختمان تک ناظره بود واگر ناظر برق دراین ساختمان حضور داشت ، قطعا ً او هم تقصیر می گرفت .

بنابراین مهندسان ناظر  باید دقت کافی در خصوص تمام موارد داشته باشند و مکاتبات را در موعد مقرر و موثر ارئه نمایند .

 

  • مطلب قابل توجه برای ناظرین خصوصاً در تهران و مناطق بافت فرسوده و دارای کوچه پس کوچه …

….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید