619 بازدید
حقوق مهندسی ایران

برای دریافت فایل PDF کلیه جلسات بصورت یکجا به واتسآپ 09900992534 درخواست ارسال کنید

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه سی و چهار 34

تعهدات کتبی مالک و پیمانکاران جزء در زمینه های ایمنی کارگاه و ایرادات فنی ساختمان ، رافع مسئولیت مهندس ناظر نمی باشد

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

اگر مهندس ناظر کلیه مباحث ایمنی را بصورت کلی و یا به صورت جزء به جزء چه در ابتدای شروع به کار و چه در حین کار، بصورت کتبی به سازنده و مالک اینگونه ابلاغ کند که: «اگر هر حادثه ای به سبب عدم رعایت موارد ایمنی در کارگاه رخ دهد مالک باید پاسخگو باشد و ناظر مسئولیتی ندارد» رافع مسئولیت ناظر نیست، به دو دلیل 1-عقلی 2-حقوقی

دلیل حقوقی: ماده ۶۹۱ قانون مدنی می­گوید: ضمان مالم یجب باطل است یعنی ضمانت دینی که هنوز سبب آن ایجاد نشده باطل است. که قبلا به طور مفصل شرح داده شده.

  • تلقی اشتباهی که اکثر ناظرین دارند، در مورد تعهد نامه­ای که در حین اجرای کار و مخصوصاً در زمان شروع به کار از مالک می گیرند، رافع مسئولیتشان نیست. لازم به ذکر است اخذ تعهد از سازنده و مالک بهتر از نگرفتن آن است به شرطی که مراتب نیز بصورت ذکر جزئیات به مرجع صدور پروانه (شهرداری) گزارش داده شود البته اخذ این تعهدات برای شانتاژ در دادگاه مفید است متاسفانه محاکم قضایی متاثر از شانتاژ هستند در نتیجه تعهدات هر کسی در تقسیم سهم تقصیر و نظریه کارشناسی اثر گذار خواهد بود. اما ناظر، زمانی تبرئه خواهد شد، که گزارشات خود را بموقع و دقیق به مرجع صدور پروانه ارائه کرده و مکاتبات خود را به درستی انجام داده باشد، بدیهی است صرفا اخذ تعهد، تاثیری ندارد. متقابلاً بعضی از مالکین هم این اشتباه را می­‌کنند و در قراردادهایی که با پیمانکار جزء دارند اینطور می نویسند که: «هر حادثه برای کارگر پیش آمد بر عهده پیمانکار است» در حالی که اینگونه تعهدات مالک از پیمانکاران هم رافع مسیولیت مالک نیست. و گاهی نیز در نظریه کارشناسان دیده شده با وجود اخذ این تعهدات، در زمان حادثه مالک هم تقصیر گرفته است و منشاء آن همان ماده 691 قانون مدنی است.

دلیل عقلی: اگر چنانچه با تعهد گرفتن از مالک، تمام مسئولیت ها به عهده مالک واگذار می شد در نتیجه تمام ناظرین همان موقع شروع به کار از مالک تعهد کتبی گرفته مبنی بر اینکه هر اتفاق ایمنی و فنی در کارگاه به وجود آید برعهده مالک است و خود مالک نظارت و مسئولیت پروژه خود را عهده­دار می باشد. در نتیجه ناظر فقط حق الزحمه نظارت را می­گرفت و هیچ نظارت و مسئولیتی نداشت. که این موضوع به لحاظ عقلی هم صحیح نیست پس صرفا با اخذ تعهد نمی­شود مسئولیت خود را به عهده دیگران گذاشت.

 بازخوانی پرونده خیابان اقدسیه تهران ( ضمان مالم یجب )

در سال 89 ساختمانی 16 واحدی در حال انجام مراحل نازک کاری داخلی  بود و سنگ نما اجرا شده بود و مالک اقدام به اجرای کاشی و سرامیک و گچ داخل ساختمان می کرد.

متراژ ساختمان حدود 2000 متر مربع بود و این ساختمان، مهندس ناظر تک ناظره داشت. در سال89-90 پیمانکار نصاب چوبی روی نما، این ساختمان را می­بیند و با توجیه زیبایی کار چوبی روی نما و افزایش ارزش ساختمان در منطقه، پیشنهاد اجرای نمای چوبی به مالک ساختمان می دهد و نمونه ای از کارهای خود را در کامرانیه، زعفرانیه و … به مالک نشان داده و نظر مالک را نسبت به اجرای این کار جلب می کند.

  • مالک با پیمانکار نصاب چوب قراردادی به مبلغ 40 میلیون تومان بابت تمام هزینه­ها (شامل: خرید چوب، نصب، زیرسازی، داربستو غیره…) به همراه دستمزد و مصالح این کار منعقد می نماید. پیمانکار برای زیرسازی کار، یک سازه فلزی به طول 6 متر و عرض 50 سانتیمتر و با ضخامت 15 الی 20 سانتیمتر با پروفیل فولادی ساخته و به تعداد هفت عدد از آنها را تا زیر جان ­پناه (پنجره) ساختمان در نما رول بولت می کند. پیمانکار در حال نصب سومین پروفیل بوده که مهندس ناظر ضمن بازدید از محل متوجه می شود که مالک بر روی نمای ساختمان در حال ایجاد تغییرات است در نتیجه از مالک و پیمانکار توضیح می خواهد، مالک نیز …

….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید