734 بازدید
حقوق مهندسی ایران

برای دریافت فایل PDF کلیه جلسات بصورت یکجا به واتسآپ 09900992534 درخواست ارسال کنید

آموزشی حقوق مهندسی

دوره آموزش جامع حقوق مهندسی در ساخت و ساز شهری ایران با تدریس استاد کامیار میررضوی پژوهشگر و مدرس حقوق مهندسی ایران حاصل بیش از 20 سال تحقیق و پژوهش ایشان است این دوره ها طی چندین سال بصورت آنلاین تدرس شده است و بیش از 300 هزار نفر از مهندسین از سراسر ایران و خارج از کشور بصورت آنلاین تاکنون از این آموزش ها بهره برده اند و در حال حاضر بصورت متمرکز جهت سهولت دسترسی در اختیار شما قرار گرفته است امیدواریم این آموزش ها باعث ارتقاء سطح دانش حقوقی مهندسان شده و امنیت شغلی و اطمینان خاطر را برای جامعه فهیم مهندسی کشور ایران فراهم سازد

آموزش منحصر بفرد

مبتنی بر دانش و پژوهش

دریافت و دانلود آنی

پشتیبانی بسیار سریع

حقوق مهندسی ایران

جلسه چهارده 14

بخش دوم از گزارش نویسی فونداسیون شامل : اندازه گیری حدود اربعه زمین ، حد اصلاحی ، عرض گذر ، بر و کف ، و جانمایی پارکینگ ها و چاله آسانسور و راه پله

حجم فایل : 1 مگا بایت

فرمت فایل : PDF

ورژن : آخرین ویرایش

کیفیت : فوق حرفه ای

خلاصه ای کوتاه از این جلسه آموزشی

این جلسه به مهندسین ناظر معماری و نقشه برداری (چنانچه در شهرستان ها ساختمانی پنج ناظره باشد و ناظر نقشه برداری داشته باشد.) اختصاص داده شده است. در ادامه بحث جلسه سیزدهم، لازم است مهندس ناظر پیش از بتن ریزی فنداسیون حتماً از مالک بخواهد دور تا دور فنداسیون را نایلون کشی کند تا شیره بتن وارد خاک نشود.

در این قسمت به اندازه گیری عرض و طول زمین پیش از بتن ریزی فنداسیون ساختمان های اسکلت فلزی و بتنی می پردازیم. فرض کنید در ساختمانی با اسکلت بتنی، عرض زمین 10 متر است و در نقشه معماری درز انقطاع مشخص شده است که این اندازه متناسب با ارتفاع ساختمان محاسبه می­شود. بعنوان مثال مقدار درز انقطاع را 11 سانتی متر، ضخامت نماسازی را 7 سانتی متر و پوشش بتن برای ستون را 5 سانتی متر در نظر بگیرید مطابق شکلهای زیر

 

روش اندازه گیری عرض زمین پیش از بتن ریزی فنداسیون با متر کشی خاموت به خاموت ستون ها، پس از  کسر درز انقطاع و کاور بتن به این صورت خواهد بود:

حقوق مهندسی

 

روش اندازه گیری طول زمین پیش از بتن ریزی فنداسیون با مترکشی خاموت به خاموت ستون ها ، پس از کسر نما سازی و کاور بتن به اینصورت خواهد بود:

حقوق مهندسی

برای اندازه گیری عرض زمین وقتی اسکلت بتنی باشد، مجموع عرض درز انقطاع و ضخامت پوشش یا کاور بتن (از هر دو طرف) را از عرض زمین کم می کنیم.

برای اندازه گیری طول زمین وقتی اسکلت بتنی باشد، عرض  7سانتی متر نما سازی و 5 سانتی متر پوشش بتن را از هر دو طرف محاسبه می کنیم و از طول زمین کسر می کنیم (البته اگر از دو طرف نما سازی داشته باشیم.)

اگر چنانچه نما، اندود ماسه و سیمان باشد می توان از ضخامت آن چشم پوشی کرد.

 

  • برای جانمایی ستون ها باید فاصله خاموت به خاموت را حساب کنید. اگر اسکلت فلزی باشد کار راحت تر است به این دلیل که می توان ستون فلزی روی بیس پلیت را کمی پس و پیش کرد یا به اصطلاح ستون جای بازی دارد ولی در اسکلت بتنی اینچنین نیست بنابراین محل قرارگیری میلگرد انتظار ستون در فونداسیون مبنای جانمایی ستون خواهد بود.

در اسکلت فلزی وقتی صفحه ستون را جایگذاری می کنید، ابعاد ستون را از روی نقشه بخوانید مثلا اگر ستون دوبل، پا باز با تسمه باشد، ابعاد آن را حساب  کنید بعنوان مثال ابعاد ستون 27×27 سانتی متر است بنابراین باید یک مربع 27×27  روی بیس پلیت بعنوان مبنا در نظر گرفت و متر کشی ها را پس از کسر 7 سانتی متر نازک کاری از علامت ابعاد ستون که روی بیس پلیت ترسیم شده مد نظر قرار داد. به این شکل جانمایی میلگردهای انتظار در اسکلت بتنی و جانمایی بیس پلیت ها در اسکلت فلزی بر روی فنداسیون قابل کنترل است. این وظیفه بر عهده ناظر نقشه برداری است. اگر ساختمانی ناظر نقشه برداری نداشته باشد این وظیفه بر عهده ناظر معماری خواهد بود. در واقع کنترل ابعاد طول و عرض زمین وقتی مهندس ناظر نقشه بردار نباشد بر عهده مهندس ناظر معماری است و اگر ساختمان تک ناظره باشد تمامی وظایف به عهده مهندس تک ناظره است.

….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید